Firefox kiterjesztések (c-p)
2006. április 13. írta: Asszem

Firefox kiterjesztések (c-p)

Ez egy Blogteres copy-paste (c-p) bejegyzés, ami már némileg aktualitását vesztette, úgyhogy hamarosan átdolgozom és bővítem. Ezeket a kiterjesztéseket használom (vagyis használtam, amikor írtam) és örülök nekik :)


  • TabMixPlus - na igen, a régi vágyam, a tabok normális kezelése. Ezzel végre sikerült beállítani, hogy klikkelésre új tab nyíljon meg az aktuális ablakon belül. Nagyon hasznos még a tabok bezárása ikon elhelyezése az egyes fülekben, és az egész munkamenet-mentési funkció. Viszont apró hiba, hogy a Firefox indításakor a tabok valami oknál fogva "összepréselődve" jelennek meg. Ezen csak az segít, ha egy új, üres lapot nyitok, akkor rendesen "kiugranak" és normális méretben láthatóvá válnak a többiek is. Remélem hamarosan frissítik. Be lehet állítani, hogy a lapokon duplaklikkelve mi történjen (pl. újratöltse azt), hogy új lapot nyisson meg, ha könyvjelzőre klikkelek, vagy ha a Google keresőbe írok valamit. Ez utóbbi szerintem nagyon hasznos, nem szeretem, ha a keresés eredménye miatt eltűnik az oldal.
  • ColorFul Tabs - kiszínezi a tabokat...aranyos. "Fiatalossá és dinamikussá" teszi a Firefoxot :)))))) de legalábbis vidámmá :)
  • Sage - RSS olvasáshoz tökéletesen megfelel, bár néha "megakad", illetve jó lenne, ha külön tabon is meg lehetne nyitni
  • GreaseMonkey - A linkelt képeket jeleníti meg. Praktikus(nak tűnik), de lehet, hogy le fogom szedni, inkább idegesít. Még hagyok neki egy hetet.
  • IE View Lite - Bizonyos oldalakhoz Internet Explorer kell...hát legyen. Egy gombnyomásra megnyitja Expiben ugyanazt. bkv.hu útvonalterjvezője asszem ilyen...
  • ScrapBook - Még nem tudom, mennyire lesz hasznos, de annak tűnik. A megnyitott tabokat elmenti a vinyóra, ahonnan betöltve mindenféle érdekes dolgokat lehet csinálni az oldalakkal, például szövegeket kiemelni, post-it jegyzeteket felrakni, web-elemeket eltüntetni, stb. Bookmarkozás offline mystickies-hez hasonlóan.
  • HashColoured Tabs - Ha nincsen speciális ikonja a címnek, akkor az azonos URL alapján azonos színű ikont ad a taboknak, így látni, mik azok, amik összetartoznak. Érdekes, bár szerencsére egyre kevesebb olyan oldal van, ahol szükség lenne rá.
  • Download Statusbar - Ügyes kis kiterjesztés, a letöltések nem új lapon, vagy felugró ablakban nyílnak meg, hanem alul, úgyhogy nem zavarják a munkát. Hasznos.
  • Image Zoom - a "megjelenített kép"ekre lehet zoomolni. Egyelőre csak jobbklikk-menüből tudtam elérni, ami elég nehézkes, de legalább tényleg lehet zoomolni, persze csak számmal megadott értékekkel. Egyszerűbb lenne, ha lehetni görgetővel változtatni a zoomot...
  • Gmail Skins - kis áldozat árán (angolra kell kapcsolni, de legalább így aktivizálódia a Chat :), de nagyon praktikus kiterjesztés. Bár a kommentekben sokan kritizálják, de nekem nagyon bejött. Segítségével egy csomó mindent meg lehet változtatni a Gmail megjelenésében és működésében, nekem legjobban az tetszik, hogy a függőleges menüsort, ami a képernyő 1/4éd elfoglalja fel lehet cserélni vízszintes menüsorra, így több hely marad a levelek olvasásának. A Label és Contact füleket sajnos mindig meg kell nyitni, ha látni szeretnénk, és azok megnyitás után úgy maradnak, ezen változtathatnának, mert csúnyán belógnak a levelek közé, de még mindig hasznos. Praktikus az is, hogy a csatolt fájloknál a fájtípustól függően tud ikont rajzolni, nemcsak a sima gemkapocs mutatja az attachmentet. Ja, és ami a legjobb az egészben: amikor az ember próbálgatja a beállításokat, van egy preview ablak, ahol azonnal látszik a hatás. Ezért nagyon könnyen lehet végigpróbálgatni az egészet (nem kell újraindítani a rendszert...stb :)
  • Reveal - kb. a negyedik "mi van a tabokon megmutatom képeken" jellegű program, de ez többet is tud: lehet keresni a megnyitott oldalakon...F2 gombbal lehet bekapcsolni, ami kár, mert szeretem, ha az egérrel mindent el lehet érni (nyilván a gépelésen kívül :)
  • FlashBlock - erről egy külön bejegyzést is írtam...kikapcsolja a Flash animációkat. Szuper.
  • AdBlock Plus - Továbbfejlesztett AdBlock.
  • FireFox Showcase és Viamatic Foxpose - a tabok gyors áttekintését teszi lehetővé. Hasznos, bár inkább látványos, legalábbis nekem. Mióta fent vannak, kb. kétszer használtam őket, de "biztos valamikor jók lesznek alapon" egyelőre maradnak...:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása