Google Notebook
2006. május 18. írta: Asszem

Google Notebook

Szóval Googl.icio.us azaz Google Notebook. Ez kapásból tetszik: Firefox alatt kell neki Extension, ez megvan.

Ezután bármilyen szöveget kijelölve, azt el lehet menteni. Blogolásra kiválóan megfelelő, eddig a del.icio.us-on írtam a blogolható címkébe azokat a dolgokat a netem, amiket majd valamikor leblogolok...persze eddig vagy kétszer néztem meg...

Nademost! Merthogy Google? Vagy mert azért, mert jó na. Bár még nem volt időm tesztelni, csak gyorsan pár cikket lementeni, de eddig nagyon tetszik. Ezért írtam róla ezt a blogot. Kíváncsi vagyok, mennyire lehet megosztani, címkézni, stb.

Úgyhogy most nem is folytatom, megyek letesztelem normálisan, aztán jöhet a kiveséző kritika :)

---------
1. Lehet public státuszt adni neki. Hurrá. És egyetlen gombnyomással, kérdés nélkül vissza lehet csinálni priváttá!!!! Na ez a felhasználóbarát felhasználói felület (barát!). Tényleg. És amikor publikussá alakítok egy notebookot, akkor elmondja, hogy bármikor vissza lehet csinálni. Nem Settings, kis pipa itt, checkbox ott, beállít, save, újraindít, frissít, installál....nem, egyetlen gombnyomás. És a Googléra jellemző dizájnelem, a vastag keret egészséges barackszínűvé változik, tehát gyakorlatilag kiszúrja a szemet, ha megosztott jegyzetekről van szó. Nem egy apró pipa valahol a bal felső sarokban. Szuper.

2. Pillanatok alatt lehet új Notebookot csinálni, így lehet egy megosztott, egy privát.

3. Az egyes bejegyzéseket lehet szerkeszteni, további kommenteket fűzni hozzájuk.

4. Csoportosítani lehet kategóriák szerint a bejegyzéseket (majdnem címkék), és utána drag-and-drop módszerrel húzigálni a tartalmakat. Újratöltődés nélkül.

5. A túl hosszú szövegeket össze lehet csukni, ezért nagyon áttekinthető.

Szóval eddig már majdnem Gmail szintű hűdejóérzés, persze ki tudja, mennyire fogom használni...majd ha a Calendarral összekapcsolják és hosszú bejegyzéseket lehet írni a napokhoz :))

Egy extra fícsőr még bejöhetne és akkor tökéletes lenne: screenshot a kijelölt területről, automatikusan jpgben mentve...az lenne csak a kánaán :))

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása