Ostoba boltátalakítás
2006. május 26. írta: Asszem

Ostoba boltátalakítás

Voltam boltban, a helyi Plusban. Átalakították már régen és azóta hőbörgök rajta, aztán rájöttem, hogy hoppá, hát én mégiscsak blogger volnék vagy mifene, na akkor meg lehet osztani a t. olvasókkal. Tehát a nagyszerű sztori:

A pénztárak környéke kiemelten fontos terület a boltokban. A sorbanálló emberek unatkoznak és frusztráltak, mindezek pedig agresszív vagy regresszív viselkedésformákat hívnak elő, továbbá fogékonyabbá válnak a szuggesztiókra. Ezért unaloműzésből vagy a felserkent vágyaktól vezéreltetve hajlamosak arra, hogy végigböngésszék a kezük ügyébe kerülő kacatokat, és a polcokról még legalább három-négy apróságot tegyenek a kosárba, amit eredetileg biztos nem állt szándékukban megvásárolni.

Kisgyerekeknél mindez hatványozottan igaz. Ezért a valamirevaló boltokban a pénztárak előtt mindig többszintes polcok vannak, gyerekszem magasságban csokik, rágók, édességek, felnőtteknek meg borotva, óvszer, újság, laposelem, satöbbi. Szép és jó.

Na erre jöttek a Plust átalakító dizájnerek, és kitalálták, hogy ez így rossz. A futószalag mellé, azzal egymagasságban elhelyeztek egyetlen vízszintes felületet, és erre hányták rá a sorbanállás közben böngészhető cuccokat. Zseniális mondhatom. A kisgyerekek fel sem érik szemmel, nem csábulnak el, de a felnőttek is csak negyedannyi dolog közül választhatnak. Továbbá, ha csak egy pénztár üzemel, akkor általában a legszélső szokott, így az egyetlen polc a futószalag túloldalán van, onnan pedig csak egy megtermettebb ember tud kényelmetlenül átnyúlva árut a szalagra helyezni. Mintha direkt azt akarták volna, hogy a vevő ne csábuljon el. És látványnak is kiábrándító, mert sokan oda pakolják ki azokat a termékeket, amiket mégsem akarnak megvenni, mások meg összetúrják az egészet, szóval az összbenyomás valami bolhapiaci odahányt káoszra emlékeztet.

A másik zseniális húzás a cigaretta árusításának megváltoztatása. Eddig valamiért úgy volt, hogy a pénztár felett voltak a cigik, és a pénztárostól kellett kérni. Zseniális tervezők kitalálták, hogy ez így nem praktikus, legyen inkább ez is egy szinten a futószalaggal, így néhány pénztárnál nincsenek apróságok, hanem cigi van. Nade cigit ugye nem vehet mindenki, úgyhogy ezt egy nagyon barátságos rácsos fedéllel lezárták. Ha lenne digitális kamerám, most mellékelnék képeket, mert szavakkal nehéz leírni, mennyire undorítóan néz ki. És a cigik sem beállítva vannak, hanem beledobálva, össze-vissza. Zseniális. Ha pedig egy vevő szeretne cigit vásárolni, akkor megmondja mit kér, a pénztáros megnyom egy gombot, lassan kinyílik a rács, a pénztáros feláll, odamegy a cigikhez (jó esetben ott éppen nincs sor), kikeresi a kért cigit, átüvöltözi a fél boltot, hogy ezt kérte-e, ja nem, hosszút, ja nem kéket, ja nem a másik márkát, majd visszaül, megnyomja a gombot, visszazáródik a rács, beüti a cigit és hurrá...a többi vevő (köztük pl. én) pedig hulla ideges a sorban, és drukkol, nehogy az előttelevő cigit vegyen.

Szóval ez az átalakítás ronda, nem praktikus, totálisan teljesen értelmetlen. Bízom benne, hogy vagy eltűnik a Plus a piacról, vagy visszatérnek a normális módhoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emma 2006.09.19. 13:07:39

SZIASZTOK!
EMMA VAGYOK.
A TESÓM, 8 ÉVES TAGJA AZ
IWIW-NEK, A PEOPLE-NAK,
ÉS MÉG A MY WEB(BLOG)-NAK IS,
VAN IS SOK MEGHÍVÓJA, DE
NEKEM(10ÉVES VAGYOK)NEM KÜLD.
LÉGYSZI, AKINEK VAN BÁRMILYEN
MEGHÍVÓJA (PL.: IWIW, PEOPLE,
MY BLOG...) AZ KÜLDJE EL
NEKEM:
emmajuli@gmail.com

CSERÉBE KÜLDÖK GMAIL MEGHÍVÓT!!!

NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!!!

cadmagician 2006.09.22. 15:28:56

Én meg nem vagyok tagja semmi ilyen agymosásnak.
süti beállítások módosítása