gNotebook rendezgetés
2006. június 15. írta: Asszem

gNotebook rendezgetés

Elburjánzottak a Notebookok a Google Notebookomban, úgy látszik ezekkel helyettesítem a címkéket. Gondoltam rendezgetem egy kicsit, kigyomlálom a régi feleslegeseket és átszervezem. Hááát.

Az a baj, hogy a látványos drag&drop tényleg jó és könnyű akkor, ha kevés bejegyzéssel kell dolgozni, de ha harminc linket kell hirtelen egy másik Notebookba (windowsul: mappába) helyezni, hát az elég idegesítő. Pedig még régen, a netegyes hőskorban ott volt a jó öreg "Select All" checkbox, és utána egyetlen legördülő menüből lehetett egyetlen klikkeléssel elvégezni a kívánt műveletet.

Továbbá ha sok bejegyzés van, akkor scrollozni kell a képernyőt, miközben az egérrel fogom az áthelyezendő linket. Mindezt harmincszor. Brrr. Idegesítő.

Kár, hogy a fejlődés itt a jól bevált funkciók rovására ment, és ennyiben hasonlít a Microsoftos termékekre...Googlét használom, mert 1. nagy cég, 2. ezért jobban megbízok benne, 3. van Gmail accountom 4, ezért nem kell regisztrálgatni az új szolgáltatásokra.

A del.icio.usról azért tértem át, mert gyorsabb volt a linkek tárolása, meg vizuálisan tényleg szebb, és a kijelölt szöveg elmentése nagyon praktikus.

Majdnem tökéletes lenne, ha lennének címkék és olyan funkciók, amik a nagyobb mennyiségű adatok gyors és hatékony rendezésére szolgálnak.

Ja, és persze export.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása