Ma minden sáv Bush sáv...
2006. június 22. írta: Asszem

Ma minden sáv Bush sáv...

Aki még nem kapta meg emailben, annak: Ma minden sáv Bush sáv... :))

Egy kis kaland, még  tegnapról: a 85-ös busz a festői Kőbánya-Kispest metróállomás felé tendált, amikor is a Sibrik felüljáró előtt (ami keresztezi a Ferihegyi utat) kettő megállóval megállt és állt. Nocsak. Az utasok egy idő után leszálltak, és gyalog folytatták útjukat, de sokan csak értetlenül néztek, hogy most mi a helyzet. A sofőr meg ül a fülkében és izzad. Persze egy idő után elkezdték kérdésekkel bombázni, mire ő kiszállva végigüvölt a buszon (a hangosbemondó biztos nem működött, vagy nem vették fel előre a szöveget), hogy aki nem akar visszafordulni, az szálljon le. Ja...még jó hogy szólt, nem hinném, hogy sok ember veszi természetesnek, hogy a busz félúton visszafordul.

Najó, leszállás, indulás át gyalog a felüljárón, hiszen a kocsik és más buszok simán átmennek. Csakhogy ott áll két rendőr és buzgón fordítja vissza az embereket. Hiszen egy lesipuskás gyalogos a Sibrik felüljáróról potenciális veszélyt jelent Bush atomlimuzinjára. A rend őrei persze arról már nem tudtak felvilágosítást adni, hogy hogyan is lehetne eljutni a KöKire, vagy jobb esetben a Határ útra, ahonnan már jár a metró. Viszont más buszok meg továbbra is simán átmentek a hídon.

Najó, akkor beállok a megállóba és hátha elcsípek még egy ilyen transzportot. Jött is. Egy 85-ös busz. Úgy látszik ez nem tudta, hogy vissza kell fordulni, mert átmentünk vele, leszállunk, és máris rohan oda a sárga ruhás forgalomirányító üvöltve, hogy minek jött át. Mindegy, mostmár itt vagyunk.

Metró persze lezárva. A Kőbánya-Kispest metróállomás felüljárója a Smatch üzlettel, a hentessel és a kocsmákkal, gyrososokkal szintén remek rejtekhelye lehet a snipereknek, úgyhogy teljesen érthető, hogy a metró nem járt. A bejáratnál posztoló rendőrök azt a felvilágosítást adják egyesével, másodpercenként az arra megforduló hatezer frusztrált utasnak, hogy valahogy jussanak el pl. az 50-es villamosig, az elmegy a Határ útig. Menjenek gyalog.

A nép pedig gyalog folytatja útját. Mit tesz isten, egy piros 152-es busz teljesen furcsa helyen áll az úton, nyitva az ajtó és szállíngóznak fel az emberek. Próbáljunk szerencsét: bejött. A sofőr tényleg értelmes ember volt, és megértette, hogy itten az utasok a villamosig akarnak menni, de valószínűleg nem arra járnak, ezért nem tudják, hol kell leszállni és merre kell menni. Úgyhogy miután elindultunk (lehettünk vagy nyolcan a buszon, miközben az út mellett gyalogolt a kevésbé vállalkozó kedvű nép) és megérkeztünk, szépen bemondta, hogy aki a villamost keresi az itt szálljon le és erre meg erre menjen.

Így már sikeresen feljutottam a villamosra, onnan a Határ útig, és onnan már flottul ment minden.

Pusztán azt nem értem, ha a BKV hetekkel előre tudta, hogy Bush miatt ilyen lezárások lesznek, akkor miért nem volt képes mondjuk normális utastájékoztató táblákat elhelyezni, miért kellett a rendőröknek egyesével elmagyarázni mindenkinek, hogy mi a helyzet.

Na mindegy, még kétszer leszakad a körúti villamosvezeték, és Aba Gábor Demszky Botond remélhetőleg befelyezi városvezetői/BKV elnöki pályafutását. Majd a rendpárti Tarlós rendet tesz :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása