Milliók egyért vagy fordítva...
2006. június 22. írta: Asszem

Milliók egyért vagy fordítva...

Még egy bushos bejegyzés mára:

Jön az Elnök, az Uralkodó, a Császár, a Főnök, nevezzük akárhogyan. Meglátogat minket, eljön a FŐvárosba, hogy tárgyaljon. Hasznos, szép, jó, diplomácia, vízum, politika, kapcsolat, haszon, mindenki jól jár.

De. Igazán megtehetnék azt a gesztust a NÉP felé, hogy az ilyen nagy dzsemborikat nem a fővárosban rendezik. Mi lenne, ha a 21. században az elnöki/uralkodói látogatások protokollját úgy módosítanák, hogy ne okozzanak többnyire feleslegesen kényelmetlenséget vele többszázezer embernek? Miből állna, ha azt mondanák, hogy Bush leszáll Ferihegyen, aztán lemennek Öszödre, vagy akárhova, de nem Budapestre. Ha az Elnök/Uralkodó a várost akarja megnézni, jöjjön el túristaként, de ha tárgyalni akar, akkor miért ne lehetne gesztusként ezt valami kellemes vidéki kúrián nyélbe ütni? Miért kell a főváros legforgalmasabb útjain végighaladni? Az Uralkodó van a népért, vagy a nép a Császárét?

Mindenkinek egyszerűbb lenne, és a látogatás politikai és gazdasági haszna ugyanúgy meglenne, sőt kisebb költséggel járna az egész cécó és talán még a népszerűséget is növelhetné vele.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása