Igazságosság - új kocsit a börtönből szabadulóknak.
2006. szeptember 12. írta: Asszem

Igazságosság - új kocsit a börtönből szabadulóknak.

Ha valakit jogerősen elítélnek, és letölti a büntetését, akkor megbűnhődött azért, amit elkövetett. Az áldozatok, akiket megrövidített kompenzációt nyertek, bár a pénzüket nem kapták vissza, de biztos jólesik nekik hallani, hogy aki átverte őket, az a szabadulás után új autót kap. Így van ez rendjén. Ráadásul a frissen szabaduló kapjon kellő publicitást is, hogy véletlenül se maradjon ez a rendkívül fontos közügy a tömegek szeme elől rejtve. Ennyi kijár minden elítéltnek, nem? Vagy csak annak, aki nő, aki énekesnő, akit a bulvárlapok rendszeresen a címlapon tartanak?

Számomra nemcsak az elkövetett cselekedet volt undorító, de emberileg sem tudom megérteni, hogyan fogadhat el valaki ilyen ajánlatot. Inkább csendben húzza meg magát, vagy hamár megkapja a publicitást, akkor használja ezt arra, hogy annyi pénzt gyűjtsön össze, amennyiből kárpótolni tudja az áldozatait. Akkor valóban megbűnhődött a tettéért, és valódi bocsánatot érdemel. Addig csak megvetést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása