Orbán még sosem hazudott...
2006. szeptember 24. írta: Asszem

Orbán még sosem hazudott...

Hát így kell húszra lapot húzni - írja Tóta W. az Indexen. Orbán azt állítja magáról, hogy még sosem hazudott az embereknek. Tegyük fel, hogy igaz. Nagyszerű. Kérdés, vajon ettől jobb politikus? Erkölcsösebb, az biztos, de lehet, hogy az országnak mégsem az ő igaz járulékcsökkentéses programja a legjobb. Mindenesetre tiszteletreméltó dolog. Morálisan mégiscsak magasabb szinten áll, mint a betegesen hazudozó Gyurcsány.

Nagyon magasra teszi ezzel a Fidesz az erkölcsi mércét. Elég, ha egyetlen, icipici hazugságon kapják Orbánt, és máris sokkal nagyobb lesz a felháborodás, mintha Gyurcsány ismét lebukik valamilyen umbuldával. Hiszen róla tudjuk, hogy beteges hazudozó, ezért csak legyintünk: a hazug megint hazudott. Mert ő betegesen hazug.
Viszont ha az erkölcsi mércéről, a morális etalonról derül ki, hogy hazudott akárcsak egyszer is, az rögtön megduplázódik: hazudott akkor, és hazudott akkor, amikor azt mondta, hogy sosem hazudott. És jön a teljes morális válság.

Vajon Orbán maga is elhiszi azt, amit mondott? Vajon tényleg, őszintén gondolja, hogy még sosem hazudot az embereknek? Mert ebben az esetben még sokkal nagyobb a baj, mintha tudatosan hazudna...Mert ekkor Orbán kapcsolata a valósággal megszakadóban van. Nem jó jel.

Ha viszont tudatosan hazudik, akkor tényleg nagyon nagyot kockáztat. Feleslegesen. Balról úgysem hiszik el neki, és talán a jobboldali szavazók ultráin kívül is sokakban felmerül némi kétely. A bizonytalan szavazók, akik az MSZP javára billentették a választásokat, nem hinném, hogy hitelesebbnek tartják Orbánt ezért, sőt...

A következő napokban izzani fog az internet, ahogy a balos szavazók keresik azt az egy hazugságot, amivel Orbánt morálisan a padlóra küldhetik.

Tényleg lapot húzott húszra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balarc 2006.09.25. 14:30:16

Asszem! Neked tuti igazad van. Csak azt nem hiszem el, hogy oldalakon keresztül nem tudnád sorolni az orbáni hazugságokat, ha akarnád, vagy ha jó az elékezeted.
Vajon éltél már 1988-ban, vagy legalább eszmélő voltál-e? Én orbánnak szinte minden mondatát hazugságnak tudnám titulálni, mert nem tud igazat mondani. De a legfőbb baj, hogy elhiszi amit mond, és teljesen meg van győződve arról, hogy igazat beszél. Még a szemünk elött jétszódó tényeket is elferdíti.
Most ennyit, írjak 1000 hazugságot? Sziasztok

gondolat 2006.09.25. 14:57:02

A baj az, hogy sokan, nagyon sokan gondolják azt, hogy Viktor az emberek, (polgárok, nép) javát akarja. Mert egészen elnézhető lenne az egymásra mutogatás, ha őszintén vállalnák, hogy azért vannak a csúsztatások, hazugságok, félrevezetések, mert a saját maguk egzisztenciális, anyagi, és hatalmi pozíciójáért küzdenek. Valljuk be (és azonnal "beteges hazudozók" leszünk), az életben, a munkában, a tanulásban, mindenki teszi ezeket, csak kicsiben. Mégis, ha kiderülnek, nem azzal védekezünk, hogy pl. "azért nem készítettük el a heti jelentést, mert így próbáljuk csökkenteni a papífelhasználást, és ezzel teszünk a környezetünkkért". Tehát, tudjuk jól, hogy mindenki hazudik - na jó, csúsztat - !!! Ami alapján ítélhetünk, dönthetünk, azok a tettek, vagy tettek hiánya. Nem azok az intézkedések, amik JÓK nekünk, hanem úgy egészében minden. Én, köszönöm nem kérek a szakértői kormányból, amelyik Igazmondó Orbán Viktor felügyelete, megalomán hatalomvágya mellett születne, olyan szakértőkkel, mint mondjuk Torgyán.

balarc 2006.09.25. 15:10:49

Igazmondó Orbán annyira bízott a szövegei igazságában, hogy a kormányüléseikről egyetlen jegyzőkönyv sem született.
De a legnagyobb baj az, hogy most is a félrevezetéseivel okozza a legnagyobb károkat az országnak -mint mindíg! Amíg az Orbán hülyíteni tudja az embereket, addig nem lesz nyugalom az országban. Ez pedig nem építés, hanema legnagyobb rombolás! S nem csak az országnak, de a lelkünknek is ! Orbán az újkori magyar történelem egyik legnagyobb lélekrombolója!

Asszem 2006.09.26. 08:49:21

ja, csak Orbán még sosem bukott le megkérdőjelezhetetlenül, még az oszt jónapot dologból is simán kijött. Szerintem nem is fogják tudni hazugságon kapni, a szó klasszikus értelmében.

Amit a politikai rivális hazugságként állít be, az mindig kimagyarázható.
süti beállítások módosítása