Elmarasztalhatja-e az ORTT a HírTV-t?
2006. szeptember 28. írta: Asszem

Elmarasztalhatja-e az ORTT a HírTV-t?

"Szalai Annamária közleményében úgy fogalmaz, az ORTT négy tagja: az elnök, a szocialista, a szabad demokrata és az MDF-es tag döntött úgy, hogy indokolt közigazgatási eljárást lefolytatni a Hír Televízió szeptember 18-i műsorszolgáltatásával szemben...Álláspontom szerint az ORTT-nek sem kellő ideje, rálátása, sem kidolgozott módszertana nem volt ahhoz, hogy tudományos alapossággal mondjon véleményt arról, zavargások, rendbontások idején mi tekinthető a médiatörvényben foglaltak szerinti megfelelő tájékoztatásnak" - fogalmazza meg véleményét Szalai Annamária.

Mint írja, az ORTT vizsgálati jelentése - ami véleménye szerint egy szubjektív, a sajtófigyelés és a publicisztika kevert eszköztárát felvonultató, tudományos megalapozottságot nélkülöző dolgozat - alkalmatlan volt hiteles képet adni a rendszerváltás óta példa nélküli eseménysorozat médiareprezentációjáról, így nem alapozhatta meg a törvénysértés vélelmezését."


Vajon mi a búbánat értelme van egyáltalán az ORTT-nek? Ha egy ennyire nyilvánvaló eset eldöntésére sem alkalmas (ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy ezt pont az nyilatkozza, akit ugye kellemetlenül érint a határozat), akkor minek egyáltalán ez az egész hercehurca? Ez is csak egy nagy hazugság. Úgyis olyan határozatot fog hozni, amilyen a pártdelegáltak aránya, ezért az elmarasztalt fél nem fogadja el a döntését politikailag (és szakmailag) legitimnek.

Talán jobb lenne egy független, szakmai tanács? De ki lehet ma független? Ha bárki kritizálni meri valamelyik oldalt (főleg a jobbot), akkor onnantól fogva az már nem független.

Hagyjuk a színjátékot.

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása