Szmájlirövidülés.
2006. november 28. írta: Asszem

Szmájlirövidülés.

Kezdetben vala :-)
Szépen el kellett magyarázni, hogy ez nem egy technológiai szörnyszülött, hanem egy szmájli, egy emotikon, egy érzelemkifejező szimbólum. Aztán átment a köztudatba, és megjelent (főleg a fiataloknál) kézírás során is, szintén a döntött formában, bár egy darabig még tartotta, sőt talán ma is tartja magát a "hagyományos", függőleges szmájli.

Természetesen megjelentek a mutációk, a differenciáltabb érzelmek (??) kifejezésére alkalmas variánsok, és a szmájlik elkezdtek rövidülni. Előbb az idegesítő - jel maradt el, bonyi begépelni, mindenki tudja, miről van szó. Van, aki már a kettőspontot is unja, ő a 8) kombót használja, de a legtöbben a sima :) variációnál maradtak.

Egy barátommal megpróbálkoztunk még tovább rövidíteni, de a sima : mint szmájli egy idő után furcsán hatott, és nem lehetett fokozni az érzelem intenzitását a zárójelek számával :))).

Najó, ennyit a szmájlikról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása