Index Nemzet
2007. január 10. írta: Asszem

Index Nemzet

Az, hogy a Magyar Nemzetben megjelenő írások a polgári értékrend nevében röhejesen demagóg módon csúsztatnak és egyoldalúak, sajnos már nem okoz meglepetést, sem felháborodást. Szóra sem érdemes. Nehéz feladat lesz visszaállítani a hitelességet, de ezt bízzuk az Orbán utáni jövő zenéjére.

Viszont szomorúan látom, hogy az Index is elindult ezen az úton. Eddig kifejezetten szimpatikus volt, hogy osztottak jobbra is, balra is, általában egyetértettem a kritikákkal, még akkor is, ha a számomra szimpatikusabb oldal volt az áldozat.

Az utóbbi időben azonban egyre több cikk után van olyan érzésem, hogy ez azért ebben a formában így nem igaz, vagy erőteljesen demagóg. A nagy októberi forradalomról szóló cikkekben a rendőrség tendenciózusan negatív színben van feltüntetve, ezeket olvasva már-már magyarnemzeti érzésem támad: mégha jogos is lenne a kritika, ilyen stílusban és érvekkel alátámasztva egyszerűen elfogadhatatlan.

A csúcs, vagy mélypont (egyelőre) pedig ez a mai cikk, miszerint "A jobboldaliakat jobban sújtja a drasztikus HÉV-tarifa-emelés". Első blikkre poénnak tűnik a cikk, de a lényege tényleg az, hogy a HÉV által érintett területek testületeinek többségében fideszes többség van ((... EZÉRT ...))  emelkedett drasztikusan a HÉV bérletek ára.

Tehát olvasva a sorok között, a tarifaemelés tulajdonképpen kicsinyes kommunista bosszú az önkormányzati vereségért. Mint egy átlagos cikk a Nemzetben.

Még jó, hogy nem tették hozzá, hogy azokon a területeken, ahol szocialista többség nyert, ott nem drágultak ekkora mértékben az árak (dacára annak, hogy HÉV sem jár arra).

Szóval baljós árnyak gyülekeznek az eddigi egyik kedvenc portálom ege felett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2007.01.10. 16:52:42

Ezt még elfelejtettem belefűzni a szövegbe:
"Nem állítjuk, hogy politikai szempontú döntés született most a Fővárosi Közgyűlésben, de az, hogy a fővárosi és a kormányzati politikusok nem sietnek rendezni az ügyet, talán magyarázható azzal, hogy az érintett településeken a balliberális koalíció már nem veszíthet sokat."

Szánalmas.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.01.10. 22:52:46

Ez most tényleg komoly? A következő az lesz, hogy ott, ahol jobboldali a polgármester, drágább a kenyér? (Mert lehet ,hogy ilyen kimutatást is simán lehetne pl. csinálni.) Már ahhoz is lusták, hogy egy rendes összeesküvéselméletet gyártsanak? :(

laze · http://laze.hu 2007.01.11. 11:14:02

Ezen kiakadni talán még szánalmasabb... :)

András 2007.01.11. 12:46:09

Csak sajnálnám, ha az egyik kedvenc portálom megindulna a lejtőn.

bishop 2007.01.11. 18:07:08

Ezen sztem tényleg kár felháborodni. "A sorok közt olvasva" ugyanis tök egyértelmű, hogy a jobboldali vezetésű településeket sújtja ez, tekintve hogy október óta a baloldali vezetésű település ritkább, mint a fehér kaviár. A rendszeres index-olvasó meg tudhatná, hogy nem kell mindent olyan vérkomolyan venni, amit kiraknak...

Asszem 2007.01.11. 20:42:20

Persze, de ezen az alapon a Magyar Nemzetet sem kell vérkomolyan venni, mert ők is csak poénból írják, amit. A szar addig vicces, amíg az alkotó sem veszi komolyan magát, ha igen, akkor már szánalmas. Én egy ilyen tendenciát érzek az indexnél, amibe sajnos ez a cikk tökéletesen beleillik.

bakura · http://napipolitika.blogter.hu 2007.01.11. 21:25:27

A Magyar Nemzet egy szennylap. Nem szabad komolyan venni.
Az Indexet pedig viszonylag ritkán olvasom, hogy véleményezzem.

Asszem 2007.01.11. 21:31:39

Én viszont gyakran, nem örülnék, ha szennylappá válna, ezért siránkozok itten.
süti beállítások módosítása