A trackback vajon mi? (reloaded)
2007. január 16. írta: Asszem

A trackback vajon mi? (reloaded)

Dézsavú érzésem van. Szerintem már erről írtam posztot, de sebaj, feltettem a kérdést a Bajkonuron is.

Tehát szeretnék egy olvasott posztra trackbackelni. Látom az URL-címet. Now what? Ki kell másolni? Be kell írni valahová? Mit kell megnyomni? Hogyan kell csinálni? Miben más, mintha a kommentbe simán beleírnám a címem?

Ha megtanulom, akkor végre eláraszthatom trackbackekkel a kedvenc blogjaimat, ha pedig születik egy használható leírás róla, akkor olyan funkcióval bővülhet a blog.hu, ami technikailag eddig is adott, de szerintem sokan azért nem használták, mert nem tudták, hogyan kell, a leírás meg szegényes.

Szóval: hogyan kell trackbeckelni?

Hab a tortán: mi a különbség a trackback és a visszaping között?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2007.01.16. 22:33:57

Megvan a korábbi postom, hála a keresőnek, ami jól működik:
olahandras.blog.hu/2006/04/16/a_trackback_vajon_mii

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.01.16. 23:29:41

en a trackback-ot - lehet hibasan - de gyakran referenciajelolesnek (citacionak) hasznalom, hogy az eredeti cikk iroi tudjak, hogy forrasnak hasznalom oket. (tudomanyos eletben bevett szokas a referenciak szamolasa, szerintem hasznos lenne amugy ennek a mehanizmusnak a bevezetese a blogokon is.)

a cikkiro feluleten jobb oldalon lenn tudod beirni a trackback cimet, a specialis tulajdonsagok dobozt kell kinyitni.

egyebkent eleg zavaro, ahogy juzerkent le vagyunk erdekelve a kerdeseket tekintve, nem igazan ertem, hogy mi abban a nehez, hogy a szerkesztok nyugtazzak az otleteket, ill. megvalaszoljak a kerdeseket.

Asszem 2007.01.16. 23:46:36

Aha. És ha beírom alul a dobozba a trackback címet, akkor az én posztom a megadott címhez trackbackként fog megjelenni? Mindjárt kipróbálom.

Asszem 2007.01.16. 23:47:55

Oké, tényleg, köszi. Hát akkor hajrá! :)
süti beállítások módosítása