Kordonbontás
2007. február 02. írta: Asszem

Kordonbontás

A Fidesz képviselői lebontották a Kossuth téren lévő kordont.

Nézzük a reakciókat:

Pártok:
Majomparádé.(SZDSZ)
Demokrácia védeleme. (FIDESZ-KDNP)
Provokáció. (MSZP)
Önbíráskodás (MDF)

Sólyom László: A kordonbontás is, a kordonállítás is jogellenes.

Civil szervezetek:
Helsinki Bizottság: káros és felelőtlen viselkedés.
TASZ: "jogállamban még a jogszerűtlennek tartott hatalmi-rendőri intézkedéssel szemben sem lehet helye jogellenes fellépésnek."


Jogászok:
Kolláth György: "...ebben az esetben nincs mentelmi jogról lemondás, hiszen a képviselőket a rendőrök tetten érték".
Takács Albert:
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szerint vitatható döntést hozott a Fidesz.
Halmai Gábor: alkotmányjogász szerint a "Fidesz kordonbontó akciója nem polgári engedetlenség, hanem szembeszegülés a jogszabályokkal".

Jómagam: kár volt.
Most mégis, ez mire volt jó? Mennyiben visz közelebb a megoldáshoz? Nagyon szép gesztus a szélsőjobb felé. Talán mégsem lesz szükség az új jobboldali Kossuth Tér Pártra. Ha a baloldal fellép, akkor gyönyörű mártírokká válnak. A demokrácia védelmében.

Mi ez, ha tényleg nem provokáció? Erőfitogtatás. Mi vagyunk a képviselők, ha mi igazán összefogunk, elbontjuk itten ezt a szerintünk jogszerűtlen vackot. Állítson meg, aki mer. Mert mi erősek vagyunk, az igazság a mi oldalunkon áll. Jöjjenek ki az emeszpések ha mernek, és állítsák vissza. De addigra már itt lesznek alkotmányozó barátaink.

Várjuk a folytatást, én bízom a nyugodt hétvégében, remélem nem volt túl sok olaj a tűzre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harsányi eszter 2007.02.02. 14:25:33

a gyűlölet gyűlöletet szül, a demokráciához ennek nincs köze, mint ahogy a józan gondolkodáshoz sem, ilyet intelligens ember egyértelműen nem tesz, még a végén a parlamentet is felgyújtja az a pár ezer agresszív elmebeteg, csak, hogy úgy érzhesse neki van igaza

Mangó mama 2007.02.02. 15:33:45

Nagyon pihentek a képviselő urak.A meg maradt park rendbe tételénél is ott lesznek?EZ a cirkusz csak arról szól ,hogy a nemzeti ünnepre már jól fel legyen hergelve az igazi magyar.Mert aki nem az és másképpen vélekedik ,azt bizony az ufók hozták ebbe az országba.Nem itt születek,nem itt laktak,csak kijöttek ez erdöből és sötétek,bárgyuk és szánalmasak.DE mintha egy kicsit sokan lennének ,nem? Talán az lenne a meg oldás ,ha bezárnánk a képviselőinket az országházba és mikor már tudnak egymással beszélni,ki engednénk öket.Ne a mi pénzünkön szórakózzanak.Az a le járatás amit az únióban is müvelnek jelzi az értemi szintjüket.Miért is kell ezt eltürni? Azért mert mi volt erdei emberek nem tudunk mit kezdeni ennyi primitiv meg nyilatkozással.Magyar-Magyar Ellen Uszit!Gusztustalan és elkeseritő.Lehet ,hogy Lipótmezei psz,osztály is ezért akkarják bezáratni.Egyeseken böven lenne met rendbe hozni.Viselkedesül egy talány lenne az ott dolgozó profoknak.Nem egy embert kell ki kiáltani mindennek.Minden képviselő letette az asztalra a maga kis zavaros vizét.ezen kellene elgondolkodni.

molcsa · http://molcsa.blog.hu 2007.02.02. 17:42:37

szimpla provokáció. jól mutatott volna a hírTV-ben, meg a magyarnemzetben, hogy a brutális karhatalom ellenzéki képviselőket ver. most meg alig várják az eljárást, hogy áldozatoknak tűnjenek a tévében.
de persze a rendőrök semmit nem csináltak. vajon ugyanígy néztek volna bután, ha én tök szimpla állampolgárként kezdtem volna bontani az eszzájgot? talán a bután nézés meg lett volna.

Asszem 2007.02.02. 17:52:55

Vagy a Fidesz ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból? Kicsit jobbra tolódnak (szélsőjobbos szavazók begyűjtése), ha valaki nagyon akar mérsékelt párttal előállni, akkor itt a remek alkalom az elhatárolódásra. Kósa ugye nem tudott róla, Pokorni beteg...

Hűségpróba.

Asszem 2007.02.02. 17:55:53

Na, megszólalt Sólyom is, egy ide, egy oda alapon. Hm.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.02.02. 18:37:06

"Kicsit jobbra tolódnak". Csak lassan már nincs hova.
Sólyomnál pedig már ez is eredmény.

Asszem 2007.02.02. 18:43:19

Még bőven van hova. Sokan várják a "Fegyverbe!" felkiáltást, mindkét oldalról.
Banánhéj lesz ez az akció a Fidesz részéről, amin Orbán nagyon el fog csúszni, ha tényleg feljelentik őket.

eres 2007.02.02. 18:58:18

Nicsak, Orbán kétkezi munkába kezdett! Mi lesz ebből? Bepiszkítja a kezét! A többieket sem védi meg a kesztyű!

Piroska 2007.02.03. 05:19:53

A honvédségi szolgálati szabályzat szerint :fegyver a katona egyéni lőfegyvere illetve minden olyan eszköz ami az élet kioltására alkalmas. Az utcakő is.Akik utcakővel dobálnak azok nem fegyvertelen tömeg .Tehát jogos a rendőrök részéről az egyéni lőfegyver használata.Szét kell lőni ezt a csürhét,akkor rend lesz.
Esetleg engedjék felgyujtani az országházat is a demokrácia nevében?
Hajrá FIDESZ!

Gabika 2007.02.03. 05:42:06

Nm kell mindjárt lőni

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.02.05. 19:01:05

Sorry a dupla trackbackért, remélem, törölhető valahogy!
süti beállítások módosítása