Fától az erdőt -Todo or not Todo
2007. február 05. írta: Asszem

Fától az erdőt -Todo or not Todo

Már megint több időt fordítottam a teendőim menedzselésére, mint magukra az elvégzendő feladatokra. Ezt akár a hárítás egy bizonyos formájának is felfoghatjuk. Mindegy, legalább megismerkedtem két offline és egy onlie todo programmal. A munkára fordítandó néhány óra alatt sikerült beírogatni mindegyik progiba, hogy miket kellett volna ma megcsinálni. Sebaj, jövő héten szigorú időkorlátokhoz tartom magam :)

A letölthetős progik közül nekem a nemes egyszerűséggel ToDoList névre hallgató tetszet a leginkább (mellesleg ezt az egész tudózást ma este Sztahanov Vista blogjának egyik bejegyzése ihlette). Az ingyenesen letölthető program érdekes, nem kell installálni, csak futtatni, első ránézésre elrettentően komplex, kicsit nehézkes a használata, de meg lehet szokni. Ami tragikusan borzasztó, az a nyomtatás, vagy egy túlrészletezett és ezért áttekinthetetlen katyvaszt kapunk, vagy csak nagyvonalakban a legfőbb pontokat. Szóval még van mit fejlődnie, de egyelőre ezt fogom használni (ha nem akarok a tényleges feladatokkal törődni :))).

A másik letöltős progi shareware, szóval 45 nap után meg kell venni. Ennek a neve szintén beszédes: My Life Organised. Már csak ezért is érdemes kipróbálni, meg a gusztusos honlapért. A progi nem rossz, egyik legfőbb előnye, hogy a tennivalók egyfelől rendezhetőek és csoportosíthatóak, másfelől egyetlen gombnyomásra egy sima fentről-lefelé olvasható listában (szintek és hierarchiák nélkül) megtekinthetőek. Még foglalkozni kell vele, valamiért a ToDoList jobban tetszett.

A webes todo-list a szívem csücske. Nemtudom mi van a dolgomvan.hu-val, a Google Calendar nem kifejezetten alkalmas erre a célra, de én szeretem ezeket a netes cuccokat, főleg azért, mert a munkahelyen a kollégákkal megosztott gépeken is tudom használni őket, szemben a letöltendő programokkal. A ma este kipróbált alkalmazás a Zoho Planner volt. Én erről a Zoho dologról eddig nem is hallottam, olyan Google utánérzése van kicsit a dolognak. A Planner része olyan, mint a dolgomvan volt(?), nagyon egyszerű ToDo lista, Ajaxos megoldások, ennek ellenére inkább nehézkes. Viszont itt van (természetesen) megosztási lehetőség.

Na. Ezekkel szépen eljátszogatva el is telt az idő. Sajnos most már késő van, hogy érdemi munkát is végezzek. Viszont csekkolhatom a "blog megírása" feladatot :D

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsp · http://poker.blog.hu 2007.02.06. 00:30:40

nagyon ajánlom a 37signals cuccokat, mind webes, mi cégnél használjuk a basecampet projektmenedzsmentre, és elég okos, szerintem ez is rendben lehet, bár nem próbáltam:
www.backpackit.com/

és van a kifejezetten to-do listekre és to-do list sharingre kitalált www.tadalist.com/

Asszem 2007.02.06. 00:41:37

Köszi, megnéztem, a tadalist kifejezetten tetszik, főleg az a funkciója, hogy kiírja, az adott listából hány elem nincs még kész.

Mondjuk a legfelhasználóbarátabb az lenne, ha egy listának bármely elemére klikkelve azonnal lehetne szerkeszteni azt (itt egyszerre lehet az összeset, a Zohonál egy kis edit képre kell klikkelni).

Meg kicsit kombinálhatnák a todo listet pl. progress barokkal, de lehet, hogy a backpackit ezt is tudja, majd kipróbálom, bár nem szívesen pazarlom az időmet (ami nincs amúgy sem túl jól beosztva :)) fizetős szolgáltatások kipróbálására.

Egyelőre a ToDoList tűnik a legszimpibbnek, csak a nyomtatás ne lenne olyan tragikusan borzasztó.

Mégegyszer köszi a tippeket!

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.02.06. 09:42:13

Nem is tudom, nekem az egész túl bonyolultnak tűnik - természetesen pl. céges környezetben (meg akinek tényleg sok dolga van) biztos jól működik.
Nekem van egy kb 3 cm(2) (Négyzetcentiméter:)) helyem a NetVibes-on oda mindig felírok egy-két dolgot, az pont elég. :P

zsp · http://poker.blog.hu 2007.02.06. 15:02:15

most nekem sincs időm megnézni, de úgy rémlik, hogy a 37signals szolgáltatásai nem fizetősek, csak ha advanced user akarsz lenni.

Ferenc · http://online.blogter.hu 2007.02.14. 10:27:48

A Dolgomvan nem halott, csak amikor átpakoltunk pár domain-t a szerveren ,akkor volt egy kis leállás, a snap is ezt mutatja, egyébként már működik. Igazából nem jelent nagy problémát, mert még mindig privát béta, az egyéb elfoglaltságaim miatt, de...
legyen ez meglepetés az egyik legjobb bétateszternek:)

Asszem 2007.02.14. 10:52:01

Ok, közben megtaláltam, sőt a jelszavamat is sikerült előbányászni a Gmail bugyraiból :)
süti beállítások módosítása