Cigiblog - az első hét cigi nélkül
2007. február 12. írta: Asszem

Cigiblog - az első hét cigi nélkül

Az első hét sikerült! A keddi egyetlen szál kivételével teljesen dohányzásmentesen telt a hét. A hétvégi tanfolyamtól kicsit tartottam, de szerencsére nem volt nagyobb gond, belépéskor megfogadtam, hogy ha leteszem a kabátom, akkor azt csak hazamenetelkor veszem fel, így még ebédelni sem mentem ki. Bent pedig nem lehet dohányozni. Úgyhogy szépen és gyorsan el is telt a hétvége, csak hulla fáradt voltam a végére.

A napi cigiblog írást ezért be is fejezem, max. a visszaeséseket fogom boncolgatni. A haditerv az, hogy egy darabig még írok ilyen heti összefoglalót, meg szétnézek néhány dohányzás-kalkulátoros oldalon, hogy kiszámoljam, mennyi cigit nem szívtam el és ezért mennyi pénzt spóroltam 2007. február 2.-tól kezdve.

Ez az egy hét tekinthető egy szubjektív "lélektani határnak" is, de pont azon gondolkoztam, hogy ennek megvannak a veszélyei is. Mégpedig az, hogy kezdem úgy érezni, ismét az én kezemben van a kontroll. És ez szintén rágyújtás rizikó, mert:

Ha most sikerült visszaszereznem a dohányzás feletti kontrollt, az azt jelentheti, hogy máskor is sikerülhet visszaszerezni. Ez azt jelentheti, hogy ha akarok, ideiglenesen lemondhatok a kontrollról, tehát rágyújthatok, úgyis le tudok szokni akármikor, amikor akarok. Csak éppen nem akarok... És ismét ugyanott tartunk.

Tehát ez az egy hét szép és jó, nagyon érik a TrueLaunchBar megvétele, de nem szabad elbíznom magam.

A jövő heti fő kihívás egy sörözéssel egybekötött pókerparti lesz a haverokkal. Szerencsére ketten nem dohányoznak, a harmadik meg szintén leszokóban, úgyhogy ez könnyít a dolgon.
Ja, és tervezek egy ilyen összefoglaló posztot arról, hogy maga a blogírás mennyiben segített a folyamatban, sőt mennyire segít, vagy mennyire fog segíteni később, ami sokkal fontosabb, mint a jelenlegi helyzet, csak ez még nincs megfogalmazódva bennem sem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

any · http://anyuhamos.freeblog.hu 2007.02.12. 12:34:25

Gratulálok :) Az első hét a legnehezebb, amikor még nagyon benne van a kézben a mozdulat.

Asszem 2007.02.12. 12:42:24

Köszi! Mostmár "csak" a lékekben van benne a mozdulat...de majd elmúlik, remélhetőleg.

A harmadik 2007.02.12. 19:27:10

Lehet, hogy ketten nem dohányoznak, de a harmadik láncdohányozni fog, hogy tesztelje, hogy mennyire vagy erős :D

Asszem 2007.02.12. 22:46:06

Tündéri hozzáállás :)
süti beállítások módosítása