A "Spicy Press Hírügynökség" jelenti...
2007. február 16. írta: Asszem

A "Spicy Press Hírügynökség" jelenti...

Nem is tudom, miért nem írtam már korábban blogot róla, pedig mindig felhúzom magam, ha az amúgy korrekt(ül elfogult) Hírszerzőn mélybulvár Spicy Press hírbe futok bele. Pedig megtanulhatnám már a különbségtételt hír és bulvár között.

Itt van például ez, ami kivágta a biztosítékot: "Intim betét a WC falán - levetkőztették az alkalmazottakat". Hát bravó.

Biztos jót tesz az olvasottságnak a bulvár, de nem értem, akkor minek erőltetik a komoly politikai elemzéseket? Ráadásul az ilyen hírek esetében az oldal aljára -nyilván a szerződés értelmében - mindig odaírják, hogy "a Shake rovat híreit a Spicy Press Hírügynökség szolgáltatja."

Úgyhogy kíváncsiságból ráklikkoltam erre a hírkonzervgyárra, mit is tud. Íme:

"A Spicy Press Hírügynökség újdonság a magyarországi hírszolgáltatásban. Ügyfelei részére a világ minden tájáról összegyűjti, rendszerezi, és magyar nyelven elérhetővé teszi a színes, szórakoztató és érdekes híreket, hogy Ön, a megrendelő, mindig egyedülállóan frappáns, mulattató, vagy éppen elborzasztó hírzáporral, sztorival és pletykával szórakoztathassa közönségét." (Bemutatkozás)

"Szolgáltatásainkat kiadóknak, napi- és hetilapoknak, magazinoknak, kereskedelmi és közösségi rádióknak, helyi és országos televízióknak kínáljuk ...
Szintén a hírszerkesztői munkát könnyítendő, cikkeinket "közlésre kész" formátumban töltjük fel adatbázisunkba. A nyomtatott sajtó számára használható, hármas felosztást alkalmazunk: figyelemfelkeltő cím, a hírt röviden összefoglaló, maximum 300 karakteres lead (kopf), illetve maximum 3000 karakter törzsszöveg. A lead-et úgy fogalmazzuk, hogy az alkalmas legyen a kereskedelmi rádiók hírbemondói számára az azonnali használatra." (Szolgáltatások)

Aranyos nem? Kár, hogy lusta bloggereknek nem ajánlják a szolgáltatásaikat, pedig ha kifogynék a témákból, biztosan őket bíznám meg, hogy egyedülállóan frappáns, mulattató, vagy éppen elborzasztó hírzáporral, sztorival és pletykával szórakoztathassam a közönségemet. :)


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sv650s 2007.02.16. 18:52:37

azt hiszem jobban járunk így :)

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.02.20. 20:05:09

Hát a blogger nem része a médiának, következésképpen pénzt sem lehet belőle látni. :P

Asszem 2007.02.20. 20:29:35

Egyelőre bérbloggerek még nincsenek, de sztem idővel lesznek, sőt biztos lesz automatizált bloggergenerátor, csak ki kell pipálni, milyen témákban, milyen stílusban, milyen hosszan írjon, aztán legenerálja a napi adagot :D
süti beállítások módosítása