Blogmarks.net - még egy online linkgyűjtő
2007. február 18. írta: Asszem

Blogmarks.net - még egy online linkgyűjtő

A NetVibes oldal moduljai között találtam rá a BlogMarks.net dobozára, gondoltam kipróbálom. Gyakorlatilag ez is egy online könyvjelző tároló és megosztó, tudja mindazt, amit tudnia kell (címkézés, megosztás, keresés), egyetlen hibája, hogy nincs Firefox extension, csak bookmarklet, de több is veszett már Mohácsnál.

Amit viszont nagyon tud: villámgyors regisztráció (elég egy  felhasználónév és jelszó és kész is, az email opcionális!), letisztult, átlátható felület (nem szenvedek a kép berakásával, nézd meg a linket Snappal, vagy klikkelj :), a linkekről előnézeti kép mutatása, gyors keresés (a keresőmezőbe beírt szót a címkékben és a tartalomban is keresi (szemben pl. a delicioussal), működő del.icio.us import(!!). Már csak ez utóbbiért is megéri kipróbálni. Tényleg nagyon szépen áthozza a linkeket, címkéstül, mindenestül. Sajnos az összefűzéseket (bundle) nem tudja, de t.i.v.m.m. Továbbá van szintén Blogmarks vagy del.icio.us formátumú export, ZIP-fájlba tömörített XML formátumban lehet letölteni a könyvjelzőket. Ez jó, bár nekem valamiért az export nem működött, legalábbis a fájlokat szépen megcsinálja, de visszaállítani nem tudtam, pedig az lenne az igazi. Mindenesetre még így önmagában is jó del.icio.us backupnak.

És egy apróság a végére: lehetőség van egyetlen klikkel (najó és egy biztonsági megerősítéssel) az összes könyvjelző törlésére. Apróság, de néha jól jön, amikor az ember szeretne tiszta lappal indulni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csoki · http://www.csakiistvan.hu 2008.06.04. 20:01:36

Hasznos bejegyzés, köszönöm!
süti beállítások módosítása