Kapj 2500$-t egy jó ötletért, 500$-t egy jó kommentért...
2007. február 28. írta: Asszem

Kapj 2500$-t egy jó ötletért, 500$-t egy jó kommentért...

Extrinzik motivált brainstormingba kezdtek Snapéknál (aki nem ismerné: ők csinálják azt a szolgáltatás, ami egy kis ablakban előzetest mutat a linkek által hivatkozott oldalból, ha feléjük mész az egérrel). A http://contest.snap.com/ címre kattintva ötleteket adhatunk, hogyan lehetne a szolgáltatást fejleszteni, szavazhatunk mások ötleteire, és kommentálhatjuk azokat.

A legjobb ötletet adó ember 2500 dollárt nyer, a második 1000, a harmadik 500 dollárt kap. Ugyanennyi pénzt nyer a két legjobb kommentárt beküldő ember. Azaz összesen mindez 4500 dollárjába kerül a vállalkozásnak, mai árfolyamon nézve az kb. 872 ezer forint.

Kíváncsi vagyok rá, vajon mennyire hatékony módja ez az ötletelésnek? Nem lett volna elég, ha megmaradnak az intrinzik motivált személyeknél, és simán megkérdezik a fórumon, blogon, emailes értesítőben, hogy aki szeretné jobbá tenni a Snap-et, az írja meg ötleteit?

Lehet, hogy a legjobb ötletet beküldő ember amúgy is megírta volna, és akkor spórolnak egy csomó pénzt (bár gondolom amerika céges viszonylatban azért ez nem akkora összeg). De az is lehet, hogy sokan egyszerűen lusták lennének foglalkozni a dologgal, vagy megerőltetni magukat, vagy időt áldozni rá. Így viszont a nyeremény összege elég nagy ahhoz, hogy rászánják azt a fél órát, ami az ötletek átnézéséhez és valamilyen újdonság megfogalmazásához szükséges.

És igaz, hogy a Snap csak az első három helyezést jutalmazza, de biztos vagyok benne, hogy legalább 20-30 használható ötletet fognak kapni.

Kíváncsi vagyok a magyar "nagyok" közül mikor lesz valami hasonló akció... (egen, akár itt a blog.hu-n is :))

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proxy · http://halozatkereso.blog.hu 2007.02.28. 11:04:42

És szerinted ki is fogják fizetni? For real? :P
süti beállítások módosítása