Idegesítő iWiW regisztrációk
2007. március 18. írta: Asszem

Idegesítő iWiW regisztrációk

Eddig kibírtam, hogy ne nagyon nyavajogjak az iWiW miatt, de mostmár komolyan kezd idegesíteni, hogy naponta három nem valós személy jelöl be ismerősként. Már a jelentgetést is meguntam, amúgy sincs semmi hatása. Ráadásul nem lehet egyetlen klikkel "nem ismerem"-nek jelölni.

Szóval ha ez a regisztráció-spam ilyen ütemben megy tovább, akkor illene valamit lépniük. Vagy erényesen törölni a jelentett nem valós személyt tartalmazó regisztrációkat, vagy engedélyezni őket, de külön kategória alatt.

Ja, és mivel a meghívónak még mindig van értéke, ezért megoldhatnák, hogy aki a nem valós személynek (spamélynek :) a meghívót küldte, azt jól bannolják ki a rendszerből. Persze a reklámozókat ez nem zavarná, de a vicceskedők remélhetőleg megfogyatkoznának.

Mindenesetre azt sajnos meg kell állípítani, hogy a WiW jelenlegi formájában úgy szar, ahogy van. És a készítők tudják, hogy amíg nem engedik exportálni a kapcsolatrendszert (ami akár adatvédelmi kérdéseket is felvethet, bár ezt egyetlen, regisztráció utáni "hozzájárulok-e" kérdéssel el lehetne intézni), addig az emberek többsége nem fog más hazai social network oldalt kipróbálni. Vagy ha igen, nem fogja megtalálni a 200-300 fős ismerettségi körét.

Pedig az igazi megoldás az lenne, és akkor a szolgáltatók és kényszerítve lennének, hogy minőségi terméket nyújtsanak, különben ugranak a userek.

Vagy arra lenne szükség, hogy tényleg beinduljon és megfelelő marketinget kapjon egy új szolgáltatás, ami pont a WiW hibáira játszik rá, ezáltal motiválva a laikus felhasználókat is a váltásra.
wiw

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent T 2007.03.18. 13:03:54

Anno a szépemlékű 2.2 konfon volt erről szó, Simó említette, hogy a távoli tervben szerepel egy karantén-szerű (ő asszem kategóriát említett) dolog ezeknek a kezelésére.
Ami hasonlóképp érdekes, az az, hogy egyszer csináltam én is egy ilyen "kamu" reget, de mivel a honlap, amit hirdetni hivatott, még nem indult el, nem jelöltem be senkit ismerősnek, mert minek. Majd ha aktuális lesz, akkor. Ennek ellenére, ma már 118 ismerőse van ennek a regisztrációnak, és nagyrészt olyanok, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy miről is volna itt szó, csak bejelölnek, hogy több ismerősük legyen. Én meg visszaigazolom, mert hát miért ne, ha ilyen birkák, akkor hajrá (igaz, lehetne már kb. 300 ismerős is, hogyha visszaigazolom a "vizes zsömle" és társai bejelölését is).

Érdekes dolog ez az iwiw, tény.

Asszem 2007.03.18. 14:38:00

Surfin, kösz a trackbacket, emlékeztem rá, hogy vkinél olvastam ezt a teljesen jogos észrevételt a legrövidebb útról, most már tudom, hogy nálad.

Tschöppy, hát igen, azzal nincs is baj, hogy honlapok, tárgyak, állatok és eszmék regisztrálnak, csak válasszák külön. A MyVipen volt az a klubosdi, de az mintapéldája lehetne az érthetetlen és áttekinthetetlen kezelői felületnek, szóval jócskán túlbonyolították.

Én akkor is a legjobban egy export funkciónak örülnék. Sőt, ha a wiw nem csinálja magától (ami persze az ő szempontjukból érthető), akkor lehetne pl. a fogyasztóvédelem, vagy a gazdasági versenyhivatal által vmi eljárást lefolytatni. Na az lenne csak az érdekes :)

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.18. 16:19:56

Örülök, hogy ezek szerint nem csak engem zavar :).

Asszem 2007.03.18. 18:40:19

Kösz a linket!

Ja, ha sokan vagyunk és sokunkat zavar ... hát akkor sem fog történni semmi érdemleges, elegen soha nem leszünk :)

lakatos peti 2007.12.28. 12:51:21

hán nos
süti beállítások módosítása