Okos stikik
2007. március 26. írta: Asszem

Okos stikik

Végre valami újdonság a sticky-note programok tengerében: www.stikkit.com.

Mit kell tudnia egy sticky-note programnak (akár webes, akár asztali): egyszerű használhatóság, gyors feljegyzési lehetőség, keresés, riasztás, todo-lista, könyvjelzők, címkézés, emailes figyelmeztetés, naptár, megosztás... túlzásnak tűnik? Pedig a Stikkit mindezt tudja. Gyors és fájdalommentes regisztráció után már bent is vagyunk az oldalon. Érdemes áttanulmányozni a sample stikkiket. Addig is egy kis kedvcsináló:

A stikkit "varázsa" abban rejlik, hogy intelligensen figyeli, mit írunk be. Apró kis trükk, de mégis nagyszerű. Nézzünk egy példát: szeretném feljegyezni magamnak, hogy ma délután hatkor biliárdozni megyek Tündi és Bence ismerősömmel, ki kell még nyomtatnom a Google Calendart, blogot írni erről és még egy másik dologról, új időpontokat találni két kliensnek a munkahelyen és felkészülni a vezetőségi értekezletre, valamint elraktározni egy érdekes linket, amit a Stikkit és a GTD használatáról találtam.

Nincs más teendő, mint "lefordítani" ezt a Stikkit nyelvére, azaz létrehozni egy új stikkit, és beírni:
-------------
Biliárd Tündivel és Bencével at 6pm
- Google Calendart nyomtatni
- blogot írni
- új időpont a klienseknek
- vezetőségi értekezlet

Hogyan lehet igazán jól kihasználni a Stikkit lehetőségeit GTD-ben:
http://blog.crankingwidgets.com/2007/03/13/stikkit-gtd/

tag as teendők, munka, szabadidő
remind me

-----------

Ezek után a program automatikusan:
  • létrehozza a naptárba a mai napra hat órára a programot
  • a kötőjellel kezdődött elemekből a todo-listet
  • felcímkézi a stikit a megadott címkékkel
  • email-ben emlékeztetőt küld az esemény előtt
  • mivel van webcím a stikiben, elmenti azt a bookmarkok közé.
Tehát elkészült a stiki. Ami a dologban igazán gyönyörű, hogy az egy lapon tárolt információk különböző elemei különböző menüpontok alatt csoportosítva is megtalálhatóak. Például a naptárra kattintva kilistázza időrendi sorrendben az összes olyan stikit, amiben valamilyen időpont van megadva. Hasonlóképpen a to-do list mutatja a még el nem végzett teendőinket. A bookmarks a linket tartalmazó stikiket listázza. A legjobb a peeps, azaz az ismerőseink jegyzetei, ahová felírhatjuk az illető összes elérhetőségét és egyéb kommentárjainkat. Ráadásul lehet Gmail címjegyzékből importálni (egy kis trükközéssel).

Na, egyelőre ennyit, még én is csak most ismerkedem vele, de azt hiszem, ez lesz az a todo és sticky program, amit a jövőben aktívan használni fogok.

Ja igen, meg sem említettem: lehet normálisan nyomtatni! :)



net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása