Hétvégi vírusírtás
2007. március 31. írta: Asszem

Hétvégi vírusírtás

Páromnak sikerült belefutnia a klasszikus átverés kombinációba: böngészés közben felugró ablak figyelmezteti a vírusveszélyre, egyben megoldást is ajánl. Mivel párom sietett és nem figyelt teljesen oda, ezért gyorsan letöltötte a felajánlott vírusírtót és folytatta a munkát.

Amikor hazajöttem azzal fogadott, hogy meg kéne nézni a gépet, mert a vírusírtó állandóan jelez. Hát tényleg jelzett: felugró figyelmeztetés a taskbaron ismeretlen programtól, automatikusan megnyíló Internet Explorer oldal, az asztalon a http://www.asecurecraft.com/test/ oldalra mutató parancsikonok különböző hangzatos névvel, a Windows Biztonsági Központra hasonlító ablak felugrálása, új vírusírtó letöltési lehetőséggel, a "Programok telepítése és törlése" menüben megjelent ismeretlen elemek eltávolításának megkísérlésekor a rendszer automatikus újraindulása...hát nem a legjobb előjelek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása