Pornózz tinilány!
2007. április 28. írta: Asszem

Pornózz tinilány!

A velvet ezen cikkét olvasgatva gyakorlatilag a pornózás apológiáját olvashatjuk. Aszondjahogy:

"Kezdeti félelmei ellenére Boróka rájött, hogy a pornóiparban mindenki szervezetten és biztonságosan (papírokkal felszerelkezve) dolgozik, minden ellenőrzött, és az ember a pénzét is megkapja. A pornósok ráadásul közvetlenek és kedvesek, így a hangulat családias."

Jó, nem? Még odaírhatták volna, hogy a munka kreatív, fiatalos, dinamikus csapatban történik, versenyképes jövedelemmel és nemzetközi karrierlehetőséggel. A pályaválasztási tanácsadók pedig bővíthetik a pályaorientációs repertoárjukat.

Vagy én öregszem vagy a világ szaródik el, de azért ez már durva. Valahogy definiálni kéne a kultúra és társadalom viszonyulását a pornográfiához. A rideg és gondolkodás
nélküli elutasítás-e a helyes attitűd, vagy lehetnek-e fokozatok a zéró tolerancián túl?

Régen a szex tabu volt, bűnös dolog, fúj, de az ember ember volt és ember is marad. Kérdés, mennyit hazudjunk önmagunknak? Ki néz pornót egyáltalán? És ki vallja be?

Szóval pornó volt, van és mindig is lesz, friss hús is lesz, nem kell az utánpótlást félteni. De jó-e az, ha a média a pornózást, mint szakmát ennyire egyoldalúan és pozitív fényben tünteti fel? Michelle Wildban pont az volt a veszélyes, hogy könnyen tudott szimpatikusnak tűnni. Nem lehetett ráhúzni az ostoba, lecsúszott, drogos, stb. sztereotípiát. Ez a Boroka Balls néven brandelt sztárjelölt is egy átlagos szépségnek tűnik a Velvet cikkének képein. Mosolyog, fiatal, szép, sikeres. Címlapon van. Sztár.

"Akár te is lehetnél ilyen" sugalmazza az üzenet a fiatal lányoknak, hiszen a cikk alapján a pornózás csupa móka, kacagás. A teljes munkaköri leírást persze csak az apróbetűs rész tartalmazza, pedig érdemes lenne cikket írni arról is, hogy milyen érzés lehet arról dönteni, hogy a munkavállaló melyik lyukba mit vállal (emberrel, állattal, kőzettel...).

Ugyanolyan társadalmi hazugság ez mint a szexualitás teljes elutasítása, csak a másik véglet.

Aki ehhez hozzájárul azzal, hogy hagyja megjelenni a fentihez hasonló cikkeket, azokat szerintem felelősség terheli. Annyira persze még nem vagyok konzervatív, hogy ORTT-t kiálltsak, vagy betiltást követeljek, mert minek. Önmaguknak, önmagukkal szemben kellene elszámolniuk.

Nem fognak. Ez van.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2007.10.12. 12:05:46

Szerintem baromira igazad van! Én csak ennyit teszek a mérlegnek ebbe a másik serpenyőjébe:

www.francesfarmersrevenge.com/stuff/archive/oldnews/deadpornstars.htm
süti beállítások módosítása