Excel 2007 élesben
2007. május 31. írta: Asszem

Excel 2007 élesben

Szép és jó és tetszik, dacára, hogy nem találok semmit. Deviszontámbár. Egy roppant egyszerű grafikont szerettem volna nyomtatni. Első körben maga a nyomtató nem reagált, de ezt egy restarttal meg lehetett oldani.

Ami viszont magában az Excelben gáz, az az, hogy ha az előre megadott stílusok között váltok, akkor például a grafikon címét mindig gépelhetem be újra. Egy darabig el sem hittem, hogy ilyen létezik, de tényleg, hiába írom be szépen a frappáns és informatív címet, ha később ki akarom próbálni, hogy hogyan nézne ki egy másik stílusban, akkor ismét visszaáll "Chart title"-re. Röhej.

A másik nagy hiba az, hogy a sablonból kiválasztva a grafikont, mindent alaphelyzetben hagyva is összecsúszik a felirat szövege alul a táblázatban. Ez azért szintén nagyon durva hiba. Ráadásul mivel holnapra kell a táblázat, ezért most nem volt sok időm bogarászni, hogy hol is lehetne átállítani a méretét, mert ez sem egyértelmű.

Szóval azért sablonból készített grafikonoknál talán minimum elvárható lenne, hogy normálisan jelenjenek meg nyomtatásban. Ráadásul nem egy csillivilli 3D animált baszról van szó, hanem a legsimább kétoszlopos adathalmazról.

Azért ez nem túl jó.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása