Patikamizéria
2007. június 11. írta: Asszem

Patikamizéria

Ejdejólenne arról is népszavazni, hogy a gyógyszertárakban legalább minimálisan próbálják meg optimalizálni a kiszolgálást. A legtöbb vásárló pontosan tudja, hogy mit akar, ezért nekik semmi szükségük orvosuk és gyógyszerészük tanácsára, de szeretnének gyorsan végezni. Miért ne lehetne fenntartani mondjuk legalább két ablakot ilyen "gyorssávnak", ahol nem lehet tanácsot kérni meg vacilálni, hanem csak és kizárólag a receptet leadni, gyógyszert átvenni, fizetni és elégedetten távozni?

Másfelől azoknak, akik kérdezni szeretnének, bizonytalanok, kíváncsiak az árkülönbségekre, vagy csak szeretnének kicsit többet tudni a kiváltandó szerről, azoknak szintén kéne minimum egy olyan ablak, ahol ezt nyugodtan megtehetik, ahol nem érzik úgy, hogy feltartják a sort, ahol nem kell ingerült megjegyzéseket és sóhajtozásokat hallgatniuk azoktól, akik a tényleg csak a két perces interakciót igénylő vásárlásukat szeretnék elintézni.

Tehát lenne egy állandó "információs ablak" és lenne kettő állandó "gyorssáv" ablak, a többi pedig aszerint változna, hogy éppen mekkora igény van még gyors kiszolgálásra, vagy tanácsadásra. Ez abból látszódna, hogy hányan várakoznak a megfelelő ablaknál.

Nem hinném, hogy túl bonyolult lenne megvalósítani, sok pénzbe sem kerülne, de el lehetne kerülni azt, hogy egy háromablakos patikában három információt kérő vevő feltartson 12 gyógyszert vásárolni szándékozó vevőt...

Na ilyenekről (is) kéne szerintem népszavazni.

Ja, és természetesen a képviselők költségtérítéséről is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2007.06.14. 00:12:19

A patika szó tényleg egyenlő a "fölöslegesen sok időt eltölteni fogsz itt, ha tetszik, ha nem, vagy vedd meg máshol a nagyanyád szívgyógyszerét, okoska, mi ráérünk" hellyel.
Esélyt se látok a változásra. Próbálkozni persze lehet, meg kell, de inkább gyorsan elfelejteni az egészet...
süti beállítások módosítása