Ki az elfogulatlan?
2007. június 13. írta: Asszem

Ki az elfogulatlan?

Ha az, hogy a Fidesz nyíltan politikai elfogultsággal vádolja az OVB-t, mert számára kedvezőtlen döntéseket mert hozni nem indokolja, hogy Sólyom László köztársasági elnökként megszólaljon az ügyben, akkor vajon miért kell rögtön magyarázatot fűznie ahhoz, hogy az általa aláírt törvénymódosítás nem érinti a vizitdíjról és tandíjról szóló népszavazást?

Nekem nagyon úgy tűnik sajnos, hogy Sólyom magyarázkodik, mégpedig a Fidesz vezetői előtt, akik világossá tették, hogy mit várnak: a köztársasági elnök alaposan fontolja meg, mielőtt aláírja a törvényt. Nyilván Pokorni kijelentése ott és akkor nem "tájékozatlanságon alapuló hisztéria" volt a köztársasági elnök szemében...

Sólyom aláírta, és természetesen a baloldali média erre le is csapott, úgy állítva be az ügyet, mintha kifejezetten Sólyom tenne keresztbe a fideszes népszavazási kezdeményezésnek.

Ebben a pillanatban az elfogulatlan és semleges köztársasági elnök azonnal szükségét érezte, hogy megszólaljon és világossá tegye: amit tett, nem szolgálhat érvül az OVB-nek, hogy a módosított törvényekre hivatkozva ismét elutasítsa a kérdőívek hitelesítését.

Mindezzel az a bajom, hogy ha annyira fontosnak tartja, hogy csak ritkán, fontos ügyekben szólaljon meg, akkor nem értem, hogy ez a nyilvánvalóan a Fidesz kommunikációját segítő lépés most miért volt szükséges és indokolt?

Sajnos ismét úgy érzem, Sólyom László sem tud köztársasági elnökként felülemelkedni személyes elfogultságán.

______
Update

Na, az OVB is kellően felháborodott Sólyom kijelentésén. Természetesen várható, hogy a jobboldal ezt ismét az OVB elfogultságának bizonyítékaként fogja értelmezni. Az pedig cseppet sem árt a demokráciának, ha az egyik legnagyobb párt politikai nyomást gyakorol egy független intézményre, persze csak akkor és addig, amíg az aktuálpolitikai érdekeivel ellentétesen működik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása