Gmailezzünk egér nélkül
2007. július 20. írta: Asszem

Gmailezzünk egér nélkül

Most az a projekt, hogy megpróbálom egér nélkül, csak a keyboard shortcutok által vezérelve használni a Gmail-t. Az elején (azaz most) kicsit még furcsa, de bőven megtérül a jövőben, nem kell a levelek gépelése után visszaváltani az egérre. A legfontosabb funkciók (persze ehhez előtte a settings-ben engedélyezni kell a shortcutokat):

új üzenet küldése: c, mint "compose",
megírt levél elküldése: tab-enter
visszalépés a levelekhez: u
archiválás: y (ezt csomóan nem használják, mondjuk érthető, de én szeretem a nap végén kiüríteni teljesen az inboxot).
mute:m (ez egy hasznos kis funkció félspam hírlevelek ellen, a mute-olt levelek automatikusan kikerülnek az inboxból, az all-mailben bármikor visszakereshetőek, tehát nem törlődnek, mint a spamok, de mégsem zavarnak.)

visszalépés az inboxba: g majd i ("Goto Inbox").

Ennyiből már tök jól el lehet élni, meg természetesen a kis fekete kurzort mozgató n és p valamint a beszélgetések között váltó j és k gombokkal szinte teljesen egérmentesen használható a Gmail.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása