Vettem BKV bérletet.
2008. január 03. írta: Asszem

Vettem BKV bérletet.

Eddig is utáltam a BKV-t, ezért volt szimpatikus társaság a VEKE.  Úgy éreztem, hogy a közlekedési vállalattal szemben megfogalmazott kritikáik szakmai alapon nyugszanak, hiába is próbálták őket (hazánkra oly jellemző módon) azonnal fizetett ellenzékbérencnek beállítani.

Ezek után megdöbbenéssel olvastam az Indexen (akikkel szemmel láthatóan jó viszonyt ápolnak, csakúgy mint a rendőrséget politikailag támadó erők) a VEKE nyilatkozatát a havibérletek megszüntetése miatt kialakult helyzetről.

Sajnos a szakmai kritika helyét átvette a politikai nyilatkozat. Kedvenc pártjaink harci képviselőinek stílusa köszön vissza az alábbi mondatokból:

  • "Tudatosan játszik az utasok elvesztésére a BKV, hogy indokolni tudja a járatritkítások szükségességét"
  • "jól beleillik abba a tömegközlekedés szétverését célzó intézkedéssorozatba, amelyet Hagyó Miklós hirdetett meg."
  • "A drasztikus díjemelés, az emelés ellenére bérletet vásárlók szándékos bosszantása, az éjszakai jegy bevezetése mind az utasok elriasztását célozzák."
  • "a kilátásba helyezett otromba járatritkításokat és járatmegszüntetéseket az így okozott utasvesztésre hivatkozva lehessen meglépni"
  • "a járatmegszüntetéseket durva leépítések, tömeges járműselejtezések és telephelyeladások követhessék"
  • "Felszólítjuk Antal Attila vezérigazgatót, hogy hosszabbítsa meg a tavaly decemberi és éves bérletek érvényességét január 8-a éjfélig, nyittassa ki az összes pénztárablakot, hogy a becsületes fizető utasok megválthassák bérletüket"

Vajon egy civil szervezet kommunikációjának miért kell felvennie ezt az agresszív, arrogáns kommunikációs stílust. Miért kell olyan, az értelem helyett az érzelmeket célzó kifejezéseket használni, mint "szétverés", "szándékos bosszantás", "otromba", "durva". Ezek nem szakmai érvek, ezek retorikai elemek. A rosszabbik fajtából.

És miért érzi úgy egy civil szervezet, hogy hatalmában áll felszólítani? Még a politikusok szájából is visszatetsző ez a hatalomfitogtató, a másik oldalt utasító stílus ("el a kezekkel a [tetszőleges dologtól]l", "azonnal határolódjon el [szintén tetszőleges dologtól]").
Ez így nem vita, nem érvek ütköztetése, ez szülői/autoriter parancsolgatás. Nem csoda, ha a reakció erre ugyanilyen durva.

Visszatérve a bérletekre. Igaz, hogy eddig is lehetett harmincnapos bérletet kapni (magam is azt használtam), de ha pont hó elejére jött ki a fordulónap, akkor tényleg nagy sorok voltak, mert az utasok többsége nem tudta, vagy akarta kihasználni ezt a lehetőséget.

Mi változik most? Akik eddig sem havibérletet vettek, azok számára semmi. Akik ezentúl is mindig ötödikétől kérik a bérletüket, azok számára szintén semmi. Ellenben lesznek olyanok, akik rádöbbennek, hogy lehet máskortól is kezdeni. Tehát mindenképpen nőni fog a nem hóelején bérletet vásárlók száma.

De ehhez idő kell. Miért csodálkozik a VEKE azon, hogy most tömeg van? Ha majd egy év múlva is ugyanilyen tömeg lesz, akkor belátom, hogy igazuk volt, de azért csak várjuk ki ezt az időt.

Nézzük január elejét: sokan hatodikától vesznek bérletet, mert vasárnap is akarnak utazni. Mások viszont észrevették, hogy nekik elég hétfőtől, azaz hetedikétől kezdeni az új hónapot. Máris szóródik a társaság.

Nyáron pedig eljön a szabadságolások ideje, addigra már végképp tudatosul az emberekben, hogy lehet játszani a bérlet időtartamával.

De, ahogy mondtam, ehhez idő kell. Amit a VEKE nem adott meg a BKV-nak.

Sajnos úgy érzem, hogy ennek a közleménynek sem a tartalma, sem a stílusa nem méltó a VEKE régi nagy híréhez.

Kár értük.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.01.03. 21:27:30

Gondolom tudnak egy-két konkrétumot a BKV által tervezett járatcsökkentésekről, ti meg majd csak akkor estek pofára, amikor majd bejelentik.

(Meg ha a VEKE Fidesz-bérenc, ilyen erővel lehet a postoló MSZP-bérenc is... Erről ennyit.)

xyz 2008.01.03. 21:27:57

Néhány indoklás:
- Index jó viszony: tekintve, hogy az Indexen fórumain alakult meg a szervezet, ez nem olyan meglepő. Hogy miért pont az Index fórumán alakulhatott ki egy ilyen közösség, szerintem nem kell részleteznem, nem sok ilyen méretű fórum van Magyarországon (ma és néhány évvel ezelőtt).
- Stílus: Valószínűleg nem látod a mögötte lévő dolgokat. Ha azonos háttérrel rendelkeznél velük, nagy eséllyel joban megértenéd az okokat. Hogy konkrét példát hozzak, elég csak arra gondolni, mennyi munkába telt azt elérni, hogy a készen felállított új éjszakai hálózatot a BKV bevezesse. A BKV már egy jó ideje ismerte a terveket, ellenállt, és végül Demszky (aki mellesleg SZDSZ-es, nem Fideszes) felkarolása (a BKV _felszólítása_) folytán sikerült csak bevezetni, pedig ma már eléggé látható milyen pozitív változásokat hozott.
Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb stílus, lehet, hogy mással jobban járnának, de ez az ő választásuk, és van neki oka.
- "Miért csodálkozik, hogy tömeg van?" Miért, normális, hogy tömeg van? Normális, hogy minden metróállomáson kígyóznak a sorok és rengeteget kell várni (akár a hidegben)? Szerinted talán nem kéne az összes pénztárat megnyitni? Te várakoztál ilyen sorban, mennyit?

A járatritkításokkal kapcsolatos jelzők pedig lehet, hogy tényleg odaillenek. Nem hiszem, hogy az emberek nagy része realizálta volna, milyen járatritkításokra készülnek, és azoknak milyen hatása lenne.

Kommentelok: "Fidesz-szervezet!!!" persze, máskor meg épp MSZP-s, mert velük pl. dolgoztak együtt. Csak döntenék már el hova tartoznak!

edward_sch · http://www.himmel.hu 2008.01.03. 21:32:04

Nem arról szól a post, hogy igazuk van-e vagy nem, hanem a stílusról. És nagyon egyetértek.

hunpolgar 2008.01.03. 21:46:19

Hm, google első találatai között szemezgetve:

"A 22 éves Vitézy édesanyja Hankiss Ágnes pszichológus, a Hír Tv rendszeres szereplője. Féltestvére, Vitézy Zsófia, Orbán Viktor unokatestvére, édesapja Vitézy László filmrendező. "

"FH/MTI
2007-11-16 16:43

Vitézy Dávid, aki a BKV Zrt. felügyelőbizottságának fideszes tagja, állítólag sztrájk szervezésére kérte fel a tömegközlekedési dolgozók egyik szakszervezetének tisztségviselőjét. Vitézy tagadja ezt."

x 2008.01.03. 21:47:17

lacerda_sch:
Ha fennakadsz a stíluson, akkor csak gondolj arra, hogy a bkv vezetése a döntéseit olyan megalapozott tények alapján hozza, miszerint azért lehet ritkítani a kisföldalattit, mert üzemkezdet előtt(!!) nincs rajta utas.

Most akarnak vagy 40, forgalmas buszvonalat megszüntetni.

Ha neked ezután csak a stílussal van bajod, akkor valószínűleg értékelni fogod, ha a járatritítás után nagyon szépen megkérnek, hogy, mivel a ritkított buszra nem fértél fel, légy olyan kedves és várj még 3-4 buszt, hátha azon lesz hely...

xyz 2008.01.03. 21:47:35

Nem csak a stílusról volt szó. Ez volt a post címe, de más dolgok is előkerültek (pl. komplett utolsó harmad nem erről szól, valamint rögtön az elején megkérdőjelezésre kerülnek az érvek szakmai alapjai). Én csakis olyan dolgokról írtam, melyeket a post hozott fel.

A véleményemet fenntartom, az előzmények ismerete nélkül nehéz korrekt megítélést tenni. Ha téged és az _újságírókat_ (jogilag nem abszurd egy kicsit?), akik leközlik amit írsz perrel fenyegetnek valós dolgok közlése miatt (mint az a korábbi alkalmakkol végleg kiderült), mit vársz?!

Mondom, nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb stílus, de a kommunikáció kétoldalú, és valószínű, hogy az emberek nagy többsége ennek bizonyos részeit nem ismeri. Lehet, hogy van a stílusnak alapja...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.01.03. 21:50:52

Ebből itt nagyon csúnya vita lesz:)

xyz 2008.01.03. 21:51:03

"Vitézy Dávid, aki a BKV Zrt. felügyelőbizottságának fideszes tagja, állítólag sztrájk szervezésére kérte fel a tömegközlekedési dolgozók egyik szakszervezetének tisztségviselőjét. Vitézy tagadja ezt."

Na, ilyen dolgok állításáért lehet perelni, nem tudom, megtörtént-e már.

(Megjegyzés: Újabb apró eleme a kommunikációnak, amiről beszéltem, ebből is meglátszik valami.)

x 2008.01.03. 21:54:20

hunpolgar:
Elárulom neked, hogy Vizézy moszad ügynök, akit csak azért telepítettek Budapestre, hogy meghódítsa a várost és elárasza moszattal, valójában mind a Fidesz, mint az MSZP beépített embere, aki fegyveres harcra buzdítja a bkv ellenőröket a bliccelők ellen és akív kapcsolatokat ápol Oszama Bin Ladennel, épp ezért akarják átterveztetni a vekések a négyes metrót, mert Bin Laden a legújabb földalatti bázisát Budapesten szeretné berendezni, de az M4 tervezői kihagyták a tervekből a főhadiszállást.

Ez egész biztos. Vagy talán mégsem...?:)

hunpolgar 2008.01.03. 21:56:48

Ha Vitézy féltestvére unokatestvére Orbán Viktornak akkor Vitézy milyen rokonsági kapcsolatban van Orbán Viktorral ?

fromdtod 2008.01.03. 22:08:37

Teljesen igaza van az irójának. Én is ezt szerettem volna írni, de minek írjam le mégegyszer. Főleg a második részével értek egyet az írásnak, ahol nem stílusról, hanem józan észről beszélünk.
És persze az eladókat is meg kell érteni, hogy hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy csak 30 naposak a bérletek.

Benbe · http://www.benbe.hu 2008.01.03. 22:25:34

fromdtod: ha én valamiért fizetek, akkor semmiféle empátiát nem tanúsítok az iránt, aki a szolgáltatást nyújtja. Így nem érdekel az új bérletekhez való hozzászokása sem.
(mert most én rohangászhatok az EGYETLEN ügyfélszolgálati irodájukba, hogy kicseréltessem azt a bérletet, amit hibásan adtak ki, pedig nem én rontottam el)

katica 2008.01.03. 22:25:41

Hm! Te meg véletlenül se vagy kormánypárti! Rossz hírem van, boldog lennék, ha az lenne a legnagyobb problémánk, hogy a VEKÉ-nek szörnyű a stílusa.
Sajnállak benneteket, elég nehéz a Fidesz ellen hangolni a népet. De valljuk be az azért nagyon gyenge-penge. Egy kicsit több fantáziát elvtársak.

hunpolgar 2008.01.03. 22:34:48

Mr. X !

Vitézy önéletrajzában benne van, hogy a Budakeszi úti Lauder Javne zsidó iskolában végzett. Tehát beletrafáltál ezzel a moszados dologgal, de valami azt súgja, hogy nem ez volt a szándékod. :)

itt miért nincs még inda? meg capcha? 2008.01.03. 22:39:52

Cs+, nektek szabadmadaras zombiknak mindenki fideszes meg náci, aki nem az 1%-os párt füttyére táncol!

A VEKE-sek szimpla, jó értelemben vett közlekedésbuzik, ezért sírnak a BKV borzalma miatt.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.01.03. 22:49:32

Sokáig nekem is szimpi volt a VEKE.
Mostanában viszont egyre inkább azt érzem, hogy mindenbe próbálnak belekötni, csak azért, hogy fikázhassák a BKV-t.
Ja, és nekem is feltűnt, hogy egyre arogánsabbak.
Vitézy pedig a Fidesz delegáltja a BKV-ban... no comment.

Meg nem mondom pontosan, hogy milyen szintű, de van valamilyen rokoni kapcsolat a milliárdos Vitézy és a VEKE-s Vitézy között. Előbbi horvátországi szálodákat működtet és nyíltan jobboldali. Ővé a Helyi Téma inygenes újság és a választások előtt ő pénzelte a Reformot, ami szintén egyértelműen jobber lap volt.

is 2008.01.03. 22:52:52

hát biztos lehetett volna jobban is csinálni. de a poszt nem arról szólt, hogy jó az átállás. hanem arról, hogy jó-e ilyen közleményt kiadni.

a VEKE sajnos tényleg átpolitizálódott. eddig is mindig azt mondtuk, ha valaki elfogadott egy párt általi pozíciót (pl. Schmuck Xénia-láz), hogy megszűnt szakembernek lenni; most miért lenne másképp?

aki szerint ez a FIDESZ ellen hangolás, az olyan inget vesz magára, amit senki sem adott rá (a posztban elő sem fordul a FIDESZ szó) - persze nem zúg a haraszt ... . a VEKE azonban itt és most politikai alapon nyilatkozik, és láthatóan búsmagyar, nemzethalál, indulatkeltő stílusban. ennyi a poszt, és teljesen igaz.

ROMANI ITE DOMUM! 2008.01.03. 23:00:22

Hát igen... engem is felháborít amit a BKV-val művelnek az "elvtársak", de a VEKE egyre inkább egy befüvezett majomcsapatra emlékeztet ... :(

(lásd még: "Szabad vagyok, mondta a majom a rácsnak. Én nem. Mondta a rács - engem majmok köré zártak")

kempelen 2008.01.03. 23:02:04

Vitézynek egyértelmű a fideszes kötődése, de ez a hangnem nem az ő stílusa. Sokkal jobban vigyáz arra, hogy ne támadhassák az Orbán családhoz való kötődése miatt.

Ez a stílus, Dorner Lajosé, a Veke másik vezetőjéé. Elég olvasgatni a Veke fórumán és az Index fórum Tömegközlekedés topikjaiban Dlala-ként írt hozzászólásait.
Ő a Veke legalja.
Nem is értem, miért járatja le magát egy ilyen hasznos civíl szervezet egy ekkora taplóval?

nano 2008.01.03. 23:02:49


Minek elkezdeni a pártdumákat itt is? Itt mindenki a kedvenc pártjának önkéntes túlbuzgó szószólója. A stílusról volt szó, nem másról. Én is elítélem a VEKE demagóg dumáját. Mindenki megtalálja a saját felmentő okait, ha tetszik neki az agyament gőzösfejű nyilatkozat. A Fideszes stílushoz kétségtelenül hasonlít, azt ennyi.

szakadár 2008.01.03. 23:05:31

szóval, itt mindenkinek a stílussal van a gondja és senkit nem zavar, ha megszűnnek a buszjáratok?

Regőczi Miklós · http://www.bkv.hu 2008.01.03. 23:08:14

Nagyon egyetértek a beírásokkal, köszönöm, hogy ilyen szolidárisak vagytok velünk!

Elég ebből a VEKE-bandából, állandóan csak az utasokat védik, közben nem kérte őket erre senki.

Mindenki láthatja, hogy túlszolgáltatunk, teljesen felesleges ennyi buszt járatni Budapesten. A VEKE mást nem csinál, mint ágál a járatreformok ellen, nyilván politikai okokból. Pedig, itt az ideje a buszjáratok akár felét is megszüntetni, csak pöfögnek a levegőben, teljesen feleslegesen.

Sziasztok:

Regőczi Miklós
vezérigazgató-helyettes
BKV Zrt.

A cét kának ejtik 2008.01.03. 23:12:18

Nagyon egyszerű ez, nem kell egyből beleképzelni a pártokat a dologba. A VEKE vétett egy ordas nagy kommunikációs hibát. Egy civil szervezet tényleg ne ilyen szavakkal irja le amúgy megtárgyalásra érdemes véleményét. Ezt egy kicsit műveltebb embernek borzalmas olvasni... Sajnos manapság egyre ritkább az ilyen tehát nem kell igényesen, érvekkel alátámasztva fogalmazni. De ebből a nyilatkozatból az jön le, hogy előbb utóbb elfogy a bkv mert kiritkítja saját magát. Ahol tényleg elbasszák a ritkitást ott is előbb utóbb jöhet néhány művelt ember aki tudja, hogy érvényesítse érdekeit (pl önkormányzat, helyi lap, vagy VEKE) a járatok sűrítése ügyében. Türelem srácok, ez egy olyan dolog, amit vissza lehet állítani, ha egyszer elbasszák.

éljen a VEKE 2008.01.03. 23:12:45

mit szitkozódtok itt? mégis, mit hisztek, kinek köszönhető az éjszakai járat? a VEKE az egyetlen normális civil szervezet, és teljesen igazuk van, hogy fellépnek a járatritkítások és a BKV hülyeségei ellen.

szerintem, ha finomabban fogalmaznának nem érdekelne senkit, ráadásul igazuk is van.

lassan 9 ezer egy bérlet és a szolgáltatás csak romlik. ehhez képest az, hogy "durva" vagy "otromba" még finom is, nem gondoljátok?

azt meg végképp nem értem, hogy jön ide a politika, egyből orbánviktorozni kell, ha valakinek igaza van, mi?

crix 2008.01.03. 23:13:32

Atyaég mit fideszmszpszdsz-eztek itt? Eszetek a helyén legyen! De most komolyan.
Nem érdekel a stílus, bár a Veke tényleg mindenbe beleköt. Viszont a bkv vezetés egy kalap szar, az intézkedéseik hajmeresztő baromságok. Remélem a nagytiszteletű közlekedési miniszter úr, végre kicsit odafigyel erre a bagázsra is és esetleg továbbmegy, mint a mávnál. Olyan szinten kezelődik hűtlen módra a vagyon, hogy na. Kirugni sittrevágni ezeket.

cét kának ejtiknek 2008.01.03. 23:14:03

nem értelek, mi a baj pontosan?
nem durva a ritkítás? dehogynem
nem durva az áremelés? dehogynem
nem durva 90 percet állni a fagyban egy kurva bérletért? dehogynem

szerintem túl finoman fogalmaztak a srácok, az inkább a baj

bérletvásárló 2008.01.03. 23:16:01

Ma Én 42 percen át álltam sorban a Moszkva téren a bérletemért!!!! Nem engedtek be az ellenörök, tehát nem volt más választásom.
tényleg az a legnagyobb baj, hogy erről ki hogyan fogalmaz???? nagy baj van ezzel az országgal tényleg... tán meg kellett volna dicsérni azt az otromba Hagyót?

crix 2008.01.03. 23:17:16

én is demagóg voltam?
naná... csak az a baj, hogy igazam van ;)

crixnek 2008.01.03. 23:17:27

szerinted passzióból köt bele a VEKE mindenbe? a honlapjukat olvasgatom, szerintem többnyire igazuk van. ja, hogy Hagyó minden héten kitalál valami szemétséget az utasok ellen....erről már hadd ne ők tehessenek...

A cét kának ejtik 2008.01.03. 23:19:14

nem értelek, mi a baj pontosan?
nem durva a ritkítás? dehogynem
nem durva az áremelés? dehogynem
nem durva 90 percet állni a fagyban egy kurva bérletért? dehogynem

Ez mind igaz. De attól még, hogy a Veke paraszt stílusban fogalmaz nem lesz semmi. A felelősöket nem fogja érdekelni amíg nincs komoly politikai-vagy sajtóvisszhang.

regőczinek 2008.01.03. 23:19:28

mi az, hogy túlkínálat van? utaztál már buszon? vagy a szolgálati kocsiból derogál kiszállni?

ck-nak 2008.01.03. 23:21:10

és szerinted attól lesz sajtóvisszhang, ha a VEKE úgy fogalmaz ahogy az neked tetszik?
szerinted az index írna róluk, ha mindig százoldalas disszertációkat irnának az érzelmekre hatás nélkül?
ember!
vedd már észre, hogy a média miről szól. érzelmekről, nem tényekről, nyiss ki egy bulvárhiradot. a veke nagyon is jól csinálja, amit csinál, csak igy lehet felhívni a figyelmet. és sikerül is nekik

ha meg sikerül akadályozni a járatritkításokat, az csakis a VEKE érdeme lesz, pont azért mert mernek keményen fogalmazni!!!!!

kempelen 2008.01.03. 23:23:09

Igen, kedves bérletvásárló, lehet anyázni a BKV-t hóban-fagyban a Moszkva téren, mert rohadtul elcseszték ezt az egészet, de egy szervezet figyeljen oda a fogalmazásra.

Amúgy teljesen igazad van a felháborodásoddal.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.03. 23:24:46

te egy barom vagy ecsém. már azzal is bajod van, ha valaki felemeli a szavát a gazemberek ellen?? hogy arrogáns? durva? mi van?? nem az. az a büdös nagy helyzet, hogy itt tartunk, ide sikerült süllyednünk. köszi érte a kedves elvbarátaidnak! börtönbe az összes emeszpés/eszdéeszes bűnözővel!

C=K 2008.01.03. 23:25:19

és szerinted attól lesz sajtóvisszhang, ha a VEKE úgy fogalmaz ahogy az neked tetszik?
Nem nekem kell tetszen bogaram, hanem ha egy civil szervezet megszólal akkor az legyen árnyalt és színvonalas. Ezért nem Jocó szólalt fel a pacrú'.

bérletvásárló 2008.01.03. 23:25:42

Na de nem anyáztak, nem káromkodtak csak egy-két keményebb jelzőt használtak.
AMikor a hirportálokon (indexorigohírszerző egyremegy) csak a fasz-geci-picsa szavak váltják egymást sokszor a cimlapon, ezen akadsz fenn????
Szerintem semmi baj nincs azzal a cikkel elolvastam most még egyszer.Teljesen igazuk van,én még erősebben is fogalmaztam volna a helyükben!!!

C=K 2008.01.03. 23:29:19

eddig nem nagyon olvasgattam semmit mert nem érdekelt a politika és az ehhez egészségtelenül kapcsolódó mindennapi magyar közélet... A BKVval azonban napi rendszerességgel találkozom és nagyon is érint mi van a járatokkal és azok színvonalával, valamint az árakkal.

Yeto 2008.01.03. 23:30:34

Amikor a hónap első munkanapja 5-e volt (november), félórás sor volt a Batyin a jegypénztárnál. A félóra egyébként egy nem túl hosszú sort takart, ami viszonylag sok idő alatt ment le. Mivel mindenki áfás számlát kért a bérletről (ami ugye most már elszámolható), és amit a hölgyek napelemes számológéppel számoltak ki (mert a szalagoson ugye vissza lehetne nézni hogy mennyi az annyi), és kézzel írták meg az áfás számlát (mert ha számítógépen írták volna meg pár gomb megnyomásával tizedannyi idő alatt, akkor szintén). Valamint a négy pénztárből kettő(!) volt nyitva.
Írtam erről egy levelet, no nem a BKVnak, hanem a főpolgármesteri hivatal közlekedési főosztályának. Azt bírták visszaírni, hogy a novemberi bérletet már október 25től kapni lehet, slussz passz! És akinek október 25én még nincs a zsebében az októberi fizetése, vagy nem kap annyit mint a városháziak, hogy annyi maradjon az előző haviból, hogy megvegye a következő havi bérletet, az mit csináljon, he?

Én mondom, ezeknek a parazita majmoknak még a lángszóró sem lenne túl agresszív.

Bástya Elvtárs 2008.01.03. 23:31:37

Teljesen igazad van. Sajnos a VEKE kezdetektől fogva ilyennek mutatta magát, a felszólalások célja szinte kizárólag az, hogy a feltárt problémákból politikai tőkét lehessen csinálni, és nem a mindenki számára legkedvezőbb megoldás megtalálása.

hmsoft 2008.01.03. 23:31:50

Ezt a blogbejegyzést a BKV rendelte meg, ez nem is kérdés. Nem véletlenül került ki a címlapra... A stílust kritizálni a tartalom helyett régóta bevált bolsi trükk. Most is bevált, úgy tűnik. Már persze annak, aki beveszi.

mocskosBKV 2008.01.03. 23:32:02

Ha a Veke fideszes volna, nem hiszem, hogy zaklatna a gyori onkormanyzatato, mint egyebkent teszik azt a honlapon.

Mellesleg a stilus szerintem sem volt helyenvalo, ha a mondanivalo rendben is volt. Tanuljatok belole, VEKE-sek, civilek!

C=K 2008.01.03. 23:34:04

Meg is osztom veletek egy esetem ami inkább BKV figyelő blogba illene: Blaha aluljáróban hatalmas sor állt a pénztárnál (kb 25 perces), otthonhagytam a bérletem és sitnem is kellett. Nem tudtam mi legyen így megkérdeztem az ellenőröket lehet e náluk vonaljegyet venni. Nem lehet. Megkérdeztem hol lehet akkor, mert nincs időm kivárni a sort. Mondták ott szembe az ujságosnál. Vettem és húztam el a sor mellet. Alkalmi megoldásnak jó ez, de az ujságosnál nem lehet bérlet venni. Kéne nekik árulni, ez pl egy megoldás lenne a kialakult helyzetre.

Ottó · http://www.budapest.hu 2008.01.03. 23:34:19

Örülök az ilyen beírásoknak. De tényleg.
Az egész stáb itt a Városházán nagy megkönnyebbüléssel nyugtázta, hogy vannak még értelmes emberek, akik észreveszik, hogy az egész veke nevű szarkupac egy fidesznáci gyülekezőhely. Ennélfogva bármit mondanak, le kell szarni magasról. A BKV vezetésben pedig bízzatok nyugodtan nem lesz semmi baj értenek hozzá.
Várjuk a kisköcsögök elleni információkat, küldjétek nyugodtan hozzánk. Ha segítetek, hamarabb kicsináljuk őket és akkor végre nyugi lesz.

Lelo

hmsoft 2008.01.03. 23:34:57

Ez igaz, múltkor egy győri fórumon épp arról értekeztek hosszan, hogy a VEKE egy szoci szervezet. Ennek a Dornernek a szülei elég rangos komcsik voltak, ma is elég jó kapcsolatai vannak vezető szocikhoz. Állítólag Gyurcsány előszobájából is látták már kijönni, szóval, csak elővigyázatosan. Azt is hallani, hogy Gyurcsány megrendelésére csinálja ezt az egészet a VEKE, legalábbis Dorner. Ugyanis, arra hajtanak, hogy Hagyót kicsinálják, akiről mindenki tudja, hogy nem Gyurcsány embere. Szóval, van politikai szál, ez tény.

kempelen 2008.01.03. 23:36:03

Bérletvásárló!
Az Index portált ne hasonlítsuk a Vekéhez, ami alapvetően egy közéleti szervezet.
A Veke azért ne már Index stílusban kommunikáljon.

bérletvásárló 2008.01.03. 23:36:39

:))))
Ez végülis jól hangzik,Gyurcsányi haverja és Orbán rokona a két VEKE-góré, mi? vágod? Jól bebiztosították magukat ezek a fiúk,nem csoda,hogy ki tudták rugatni a fél MÁV-vezetést egy nap alatt....

bérletvásárló 2008.01.03. 23:37:31

Ha az indexre akarnak kikerülni a cimlapra egy picsa és egy fasz közé, akkor még az is csoda hogy ezzel a lagymatag közleménnyel ez sikerült...

Balt 2008.01.03. 23:37:55

is: a bejegyzésben valóban nem szerepel a "Fidesz" szó szerint, csak mint ellenzék (amelynek "arogáns a stílusa"). Ellenben nem tér ki a BKV, főleg az Aba utáni vezetés (inkluzíve Hagyó Miklós felelős főpolgi helyettes) stílusára... Egyet kijelenthetek: nagy öröm számomra a tarifaemelés, ezentúl 8250 Ft-ot spórolok havonta... :)

V 2008.01.03. 23:39:27

Mit sírtok? Ez egyáltalán nem volt durva.Ha a miniszterelnök trágárkodik az mindenidők legszenvedélyesebb igazságbeszéde.Ha egy civilszervezet fogalmaz határozottan rögtön fideszbérenc, meg rossz. Na máshol álszenteskedjetek

C=K 2008.01.03. 23:40:10

Tehát a VEKE egy fideszes szoci szervezet. Olyan elképzelhetetlen ugye srácok, hogy a felmerülő hülyeségek ellen emeli fel a szavát?
Csak sajna nem jó stílusban.

szociszavazó 2008.01.03. 23:41:17

AZÉRT EGY HATÁRT NE LÉPJÜNK TÚL KÉREM HOGY A MINISZTERELNÖK ÚRAT IDE NE KEVERJÉTEK!!!

Ő ERRŐL NEM TEHET, A BKV A FŐVÁROSHOZ TARTOZIK. UGYE NEM GONDOLJÁTOK HOGY AZ ÖSZÖDI BESZÉDDEL LEHET EGY LAPON EMLITENI EGY ILYEN SENKIHÁZI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYÉT????

Zsófi · http://zsnagy.web.elte.hu 2008.01.03. 23:44:15

Teljesen érthetetlen számomra ez a blogbejegyzés. Ha valaki tenni akar valamit, azt rögtön meg kell támadni? Ha valaki védi az érdekeinket, azt rögtön le kell fideszesni-szocizni? Milyen világ ez?

A VEKE intézte el,hogy átszállás nélküli buszjáratom legyen az egyetemre. Sokan mások köszönhetnek egy civil szervezetnek ilyen eredményeket. Lehet, hogy néha a kevesebb több, de akkor is: amiket itt összehordtok róluk, az elképesztő.

Ezt a blogot többé nem nyitom ki.

V 2008.01.03. 23:45:29

Gyurcsány Elkurtuk Ferenc tényleg erről nem tehet. Nem keverem ide, olyan mélyre nem süllyedünk ahol ő most erkölcsileg van:)

kempelen 2008.01.03. 23:46:16

:) Ez jó volt!:)

Egyébként Dornernek semmi köze a maszophoz.
Neki egy a fontos! Mindig és mindig Dávid seggelyukánál lenni! Ott a pénz, Dávidnál!

Egyébként hiányolom már dorner csicskáját, vrobee-t, neki már itt kéne lennie, védenie a gazdát.

hmsoft 2008.01.03. 23:48:55

Vannak bizonyítékok arra, hogy Dornernek milyen szoci kötődései vannak. Ha jól rákeresel a neten, találsz közös képet róla és Suchmann Tamásról, egyébként. Emellett Bajnai irodájában is hetente megfordul, a hajdani Köztársaság térre pedig már-már haza járt. A VEKE inkább szoci szervezet, mint fideszes, nekem elhiheted. De mindegy, akar a fene meggyőzni. Majd meglátod, hogy ha Hagyót kinyírják, Gyurcsány és körei lesznek az elsők akik átveszik majd a budapesti szoci szervezetet.

Tudod Te, hogy Gy. Németh mióta forralja a bosszút Hagyó ellen?
Tudod Te, hogy ki Gy. Némethék egyik legjobb családi barátja?
Na ki? Dorner Lajos.

kniight 2008.01.03. 23:55:15

Kedves Asszem (és Többiek)!

Szerintem olvasd el azokat a pontokat még egyszer. Kicsit gondolkodj el.
Magyaroszágon alig maradt konc, amit el lehetne kótyavetyélni/privatizáláson keresztül meggazdagodni. Ilyen projekt a MÁV, a BKV, az OEP, a kormányzati negyed, a Szerencsejáték Rt (ha még megvan). Talán van még egykét példa, de mind nagy volumenű. Értékes ingatlanokkal, értékes földterületekkel.

Namost a kommunista válllalatok esetén - ilyen a MÁV/BKV - az egyik módszer a következő: folyamatosan csökkentsük a szolgáltatást és annak színvonalát, folyamatosan csináljunk úgy hogy iszonyúan küzdünk ellene, mindenféle ötletet bevetünk. Persze felelőssége senkinek sincs, eredménye nem lesz a dolognak, a sok léhűtő megmarad az adott cég igazgatási szektorában (igazgatni már nem kell annyi embert), a fölösleges munkaerőt nem bocsájtjuk el, de meg se dolgoztatjuk - mert akkor kitör a nagy balhé. Tehát a deficit nő, még jobban kapkodunk, a cég tartalékait feléljük, és gyakorlatilag értéktelenné tesszük.
Ha ez sikerült, bagóért eladjuk apránként. Ez a fontos mert ez a jó konc. Olcsón venni, piaci áron adni, vagy újra felfejleszteni magántőkéből magamnak - na ekkor fog repülni a sok léhűtő, és hirtelen gazdaságossá válik az egész.
Ha a tulajdonos külföldi - ami előbb utóbb bekövetkezik - megoldja hogy innen a saját nyereségét kivigye.
Tehát itt azért lesz 1.5 euró a jegy, hogy a német vonalon 1 euró helyett 0.9 legyen.
A módszer hasonlít a T-com magyarországi / németországi viszonyához. Telefon, mobil, ADSL esetén ugyanezt eljátszották.
Szóval így leszünk a multik rabszolgái. De nekünk ez kell.

A magyar vállalkozót mindenki utálja, mert csal, stb. Igen, sajnos vannak ilyen esetek. Sajnos van aki sportot űz ebből, van aki rákényszerül. Cserébe amit elcsal az az övé, tehát áttételesen az országé. A multi amit elcsal / kiharcol / kizsarol azt kiviszi az országból. Pontosan ugyanúgy kiveszi a pénzét mint ahogy te kiveszed a bankból a betétedet kamatostul. Ki akarja vinni, és vigyáz arra hogy bármikor megtehesse.
A magyar válalkozó nem tud kivonulni az országból - bár szeretne, meg is mondták neki - mert itt van, ide köti minden. Zsarolni sem tud. De azért utáljuk. Utáljuk, mert megpróbál valamit tenni, változtatni, újat adni azon kívül ami van. Ő a nagybetűs verseny legfontosabb eleme, a konkurencia. A nagyok konkurenciája - aki iszonyú hátrányból indul. Ha sikerül a kis boltokat teljesen kiirtani, akkor a Tesco sem lesz annyira olcsó. Nem hülyék azok, hogy mindig mindent szarrá akciózzanak (amit a beszállítók terhére tesznek). Ha nem lesznek erre rákényszerítve, akkor hirtelen megugranak az árak. Szusszal mindig tovább fogják bírni mint a kisválallkozók.

Csak egy példa: Az ESSO kúthálózat ugye az amerikai Exxon olajipari gigász tulajdona volt. A magyarországi ESSO kutak éves forgalma nem volt kimutatható az Exxon éves könyvében. Szóval mekkorák is tudnak lenni a nagyok?

Ja igen: itt ebben az országban mindenki meg van győződve arról, hogy ami állami az nem működhet jól. Addíg amíg nem követeljük meg azt hogy jól működjön, nem követeljük meg azt hogy a politikai döntéseknek súlyuk, a döntések meghozóinak felelősségük legyen, addig minden marad így. A mai MÁV Startos dolog ritka kivétel, de eredménye ennek se lesz, hiszen a következő gárda kb. ugyanazokat a lépéseket fogja végrehajtani amit ezek csináltak volna.

Ugye azt hiszitek, hogy egy állami kórház nem működhet jól - ezt sulykolja belénk mindenki. Hát tévedtek. Működhet. Működik is, saját szememmel látom kb 5 éve. Sőt: szépen fejlődnek, a dolog profitál, működik. És a profitot nem viszik ki az országból, hanem fejlesztenek belőle azéet, hogy a betegek jobb ellátást kapjanak. Nem egyszerű, csak a teljes cégen belül ilyen hozzáállás kell. Ja igen: a dolgozóik nem lazsálnak, teszik a dolgukat. De nem kell beleszakadni a munkába.

Én ilyen Magyarországot kívánok mindenkinek.

Ui: Figyelni kell, gondolkodni, és mindig a politikusok hátsó gondolatait kell keresni - kontrollálni kell őket keményen. Tudom, ez sokkal nehezebb mint Győzikét bámulni.

kempelen 2008.01.03. 23:56:59

Hát, ezeket tényleg nem tudtam, ezek szerint ez a kis tetű ide is, oda is dörgölőzik.
De ezzel is csak igazolva látom a véleményem róla, akinél pénzt lát, annak a seggét nyalja.

kempelen 2008.01.04. 00:01:01

Kedves kniight!
Te is olvasd el még egyszer a posztot.
A Veke közleményének a stílusával van gond!
A Dlala stílussal.

Grigorij 2008.01.04. 00:03:56

Végre! Más is rájött, hogy a VEKE és a Vitézi gyerek minden, csak nem társadalmi szerveződés! Merő párcélokból lázítanak! Mindegy, mi az eredmény, szopjanak az utasok, csak a megbízóinknak jó legyen! És mindehhez a köztévé meg a média teret ad... Rohadt politikusok!

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 00:06:02

Azon gondolkozom kedves kempelen, hogy mit követhetett el rajtad a Dlala hogy ennyire nyüszítesz? Tán csak nem bealázott valahol? Háhá, talált? Tudod menniyre szánalmas dolgot művelsz azzal, hogy itt ezen a pöcs helyen anyázod ahol nem fognak kimoderálni? Az indexen ezt nem mernéd. Meg IRL se mert a Dlala szerintem seperc alatt fasírtot csinálna belőled te kis frusztrált hólyag.

A vekésekről csak annyit, hogy maximáis respekt! Igazi tökös gyerekek, nem ilyen kis ványadt pöcsök mint a posztoló meg ez a barom kempelen.

Fobizán 2008.01.04. 00:06:27

A VEKE jelenleg az egyetlen működőképes, szakmai alapon is többszörösen bizonyított (!) civil önszerveződés, amelyet széles körben ismernek. Vitézynek elég komoly rálátása van a BKV belső ügyeire, úgyhogy valószínűleg kicsit többet tud azokból a - nyilván utasbarát! - tervekből is, amelyeknek mi még csak piciny szeletkéit látjuk. Én a jelenlegi BKV-vezetést egy sóhaj erejéig sem tudom sajnálni. Meg kellene szoknunk, hogy bizony "fel lehet őket szólítani", bizony lehet "otromba" meg "durva" az, amit csinálnak, nem pislogni kell szemérmesen, mint szűzlány a bálban. Vitézyék keményen és radikálisan fogalmaznak hónapok óta, mióta a BKV ráfeküdt a paraméterkönyv módosításának ötletére, nem tudom, a post írója miért is csodálkozik. (Bár negyedannyi értelmes ember ülne a BKV jelenlegi vezetésében, mint a VEKÉ-ben!)
Vagy szerintetek rendben van - egyebek mellett -, hogy egy 3 tagú család majd' 20 000-ért utazik a városban egy hónapban? Rendben, hogy ha a gyerekkel meg az asszonnyal el akarok menni egy színházba és kétszer át kell szállnunk, akkor a vonaljegyünk 5000-be kerül? Hogy emberek egy órát állnak sorba a bérletszelvényükért?Ez normális?
Pont ez a hang kell ide. Minden szart átvernek úgyis ezen az országon, miközben mindenki csak pislog, hát legalább itt szólaljanak meg azok, akiknek még van hitelük!

Grigorij 2008.01.04. 00:09:24

kniight! Mi a francról beszélsz! Ez nem ez évértékelő beszéd helye van! Aki meg a VEKÉ-ről akar megtudni valamit, menjen fel a honlapjukra! Kiderűl, hogy budapesti nincs közöttük, de közlekedési szakember sincs! Tartlós csatlósai! Ugyanolyanok, mint a tolvaj szoclib bagázs! Csak ezek, saját politikai céljaik miatt kétmillió fővásrosi mindennnapját basszák el! Ezektől nem lesz tisztább, pontosabb a BKV! Nem lesznek normálisak az ellenőrök! Ezeket mindez nem érdekli! A mi nevünkben ugatbak nap mint nap, majd ugyanúgy pofánszarnak, mint a hatalmon lévők! Ezeknek csak a hatalomra fáj a foguk!

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 00:18:04

Jé egy ismerős nick! Te grigorij én már láttalak pár helyen, mind ilyen anonim fröcsögde volt és mindenhol fröcsögtél a vekére. Szomorú vagyok hogy bár sűrűn csapkodod a billentyűket valahogy sajnálatos módon nem sikerült elsajátítani a használatukat.

Úgy tudom a vekések nagy része budapesti, a honlapjukról is látszik hogy csak mostanában próbálkoznak a vidéki terjeszkedéssel. Sőt sok közöttük a békávés, ezért tudnak olyan sok mindenről. Én nem fogok belépni hozzájuk mert erre a fajta harcra én nem érek rá de mégegyszer: max. respect!

C=K 2008.01.04. 00:18:24

Fobizán!
Szerintem a BKV gyöpi fideszoclib tökmindegy vezetése nem egy kisgyerek akire ha ráüvöltesz megijed. Más módszer kell. Demi és ki hathat a BKVre?? (nem fegyverekre vagy vmi ilyesmire gondolok de páran nyilván ilyesmit is fognak irni..)

Zwarte Pest 2008.01.04. 00:21:16

Grigorij,
ez elegge demagog megjegyzes volt a hatalomrol.
1. Hogy jutna egy NGO 6alomhoz ?
2. Ha a Vitezy esetleg politikai vonalon kotne ki, akkor abban mi a rossz ? Fent mar elmondtak, hogy mit csinalt a VEKE. Legalabb lesz olyasvalaki is a pesti magisztratusban, akit nem Partunk Es Allamunk suvasztott be KISZ-es erdemeire valo tekintettel, hanem valaha csinalt valami ertelmes dolgot is.

Erdekes 2008.01.04. 00:22:25

Kedves mindenki!

Olyan jó elvitatkozni ezeken a dolgokon, hogy ki, milyen stílusban fogalmazza meg felháborodását...
Tény, vannak olyan intézkedések, amelyek nem érintik a lakosságot kedvezően, ezek ellen természetesen fel kell lépni, a lehetséges eszközökkel ki kell fejezni, hogy ez nem kedvező intézkedés, meg kell változtatni a bevezetés előtt.
Vannak olyan intézkedések, amelyek pozitív hatással vannak a későbbi utazási lehetőségekre nézve, ennek örüljünk.

De mért kell mindig a két vezető politikai párt stílusát felvenni. Ez egyrészt vonatkozik az érdekvédelmi szervezetekre, és a lakosság nagy részére(beleértve a fórumon hozzászólókat) is.
Mért nem lehet egy normális, közös hangot találni, a különböző durva szidalmazások, szitkozódások helyett! Az országban az emberek képesek utálni azért egymást, hogy az egyik a piros, a másik a narancssárga politikát preferálja!
Könyörgöm mi lenne, ha néha közös erővel, együtt, közös hangon fogalmaznánk véleményt, tennénk meg tetteinket, annak érdekében, hogy előrébb haladjon az országunk, vagy éppen most az utazási társaság!
Együtt könnyebben menne, utálat nélkül.

Fobizán 2008.01.04. 00:35:39

C=K, bizony, néha kőkeményen ki kell állni valami mellett (vagy ellen), a határozott fellépés és hang néha csodákat tehet. Minden civil érdekvédelmi szervezetnek alapvető feladata, hogy a lehetőségeinek legszéléig védje azok érdekét, akikért megszületett. A VEKE ezt komolyan veszi,úgy tűnik. A folyamatos civil (és bármilyen)kontroll - létszükséglet. Ezt már a watergate-ügy óta tanulságként kezelhetjük. Mégis ki gondolta volna anno, hogy 2 firkász buktatja meg majd az amerikai elnököt?

Asszem 2008.01.04. 00:40:04

Fobizán, szerintem más stílusban is lehet valaki nagyon határozott.

Nem csak a VEKE az egyetlen jól működő civil szervezet, ott van például a TASZ is, ahol szintén magas színvonalon végzik a munkát.

Nyuff 2008.01.04. 01:16:43

Édesdrágaságom András, ugye azt azért tudod hogy a TASZt külföldről pénzelik? Milyen civilszervezet az ilyen? Nem kéne ezt az összemosásosdit csinálni. Vagy úgy gondolod ezeket a pesti srácokat is külföldről pénzelik?
Nekem szimpi ahogy nyomják és szerintem tudatos. Remélem legalábbis. A mai világban a karótnyelt álszent finomkodó tudósstílussal nem lehet bekerülni a médiába.
Minél inkább támadnak egy ilyen civilszervezetet nekem annál szimpibb lesz mert tök egyértelmű hogy ráléptek valaki sötétlelkűnek a tyúkszemére. Azért is a nagy visítás. Az igazság fájdalmas!

Na pussz jóéjt!

lápi lidérc 2008.01.04. 01:33:32

éljen a VEKE 2008.01.03. 23:12:45

Te nagyon hülye, éjszakai járat már akkor is volt, amikor nemhogy a VEKE, de Vitézy Dávidka sem volt még pajzán gondolat sem.
Az éjszakai járatokat meg, valljuk be őszintén, nagyon elbaszta a VEKE. Átgondolatlan, lassú, szar járatok lettek a régiek helyett az átszervezés után.

Egyébként Vitézy Dávidka a fővárosi Fidesz-frakció közlekedési szakértője is. Csak úgy mellesleg.

A VEKE pont ugyanolyan tahó fasz társaság, mint a BKV. Lényegi kérdésekbenpedig kussol.

Nem szólaltak fel pl. a BKV-jegyáremelés meg éjszakai jegy ellen, pedig van pár európai példa, már szinte mindenhol időalapú (egy órára érvényes) a jegy, nagyjából 1 euróért (van, ahol kicsit több, van, ahol kevesebb).

Az sem jutott senkinek eszébe - nekik sem -, hogy 30 napos bérlet mostani formájában sem jó (B hónap x. napjától C hónap x-1. napjáig, mert C hónap x. napján már nem érvényes, márpedig az első bérletpénztárig el kell valahogy jutni az utasnak).

Persze, mert itt nem lenne elég a nyálverés, kicsit gondolkozni kellene. Meg utánajárni. Arra meg a VEKE nem alkalmas.

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 01:56:17

lidércke legalább annyira vedd a fáradságot amikor ideböfögsz hogy megnézed miről is írogatsz. Én vettem, elkattintgattam a veke oldalára és másodperceken belül mit találok? Ezek épp a durva jegyáremelés meg az éjszakai jegy ellen tiltakoznak a leginkább. Nesze egy link te kis provokátor:
www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=391
Nahát!

Aztán az vajon hogy lehet hogy a veke által kitalált éjszakai hálózatot a BKV végül is elfogadta, a főváros meg bevezette? Hogy lehet az hogy a szerinted fideszes szakértők (jé már nálad is szakértők?) javaslatait a nem éppen fideszes főváros megvalósítja? Ha jól hallottam épp 3x annyian használják mint a régi hálózatot. Biztos azért mert átgondolatlan meg lassú szar lett.
Jajdegyenge...

Úgyhogy le kell szűrnöm a valót, jelen pillanatban te vagy a tahó fasz. Lényegileg.

davidke 2008.01.04. 01:57:12

uh.. a poszt írója nem a bkv mellett érvelt, csupán felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy kicsiny hazánkban egy civil szervezet sem képes civil szervezetként viselkedni...

a felháborodást meg nem értem.. ha egy civil szervezet szóvívője (Vitézy) fideszes, és olyan kijelentéseket tesz egy civil szervezet nevében, amely egy politikai pártot idéz, akkor óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy itt nem civil érdekvédelemről, hanem politikai felbujtásról van szó...

V 2008.01.04. 02:13:46

Mér? Szerinted hogyan kell egy civilszervezetnek viselkednie? Csússzon lábtörlőként alamizsnáért valami félbűnöző politikusnál? Aztán mondjon szép nyájasakat bele a kamerába hogy jajdejó megint megszivattak minket?
Agyam eldobom ezen a barom nyavajgáson.
Ha jól láttam egyébiránt ezek a civilek ma ismét megelőzték a politikusokat. A fideszt is. És egyáltalán nem látszott összhang a kommunikációban. Sőt, leginkább azt láttam a tévében hogy a fidesz le volt maradva mint a borravaló. Sajnos.
Nekem úgy tűnik hogy ezek a srácok lepipálják a pártokat. A te fejedben meg leginkább káosz van, végül is mindegy mi fordul meg benne. Kisbalta?

V 2008.01.04. 02:29:45

Atomot nekik!

homar.blog.hu/2008/01/04/atomot_nekik_mondja_gabriella

Na ez legalább egy normális blog nem olyan mint ez itt csak kiéli a frusztrációját pár balos idióta és stílusról siránkozik.

Vince 2008.01.04. 02:42:40

Egyetértek cikkíróval, sajnos a VEKE nagyon elcsúszott mostanság, pedig korábban nekem is szimpatikus szervezet volt. És a lényeg természetesen nem a mondandón van, (azzal egyetértek) hanem annak közlési módján, mert csak a hülyék hihetik azt, hogy ez mindegy, sőt direkt jó ez a stílus.
Tisztában vagyok vele, hogy a BKV-nál arrogáns, bekpézelt, magukat istennek képzelő vezetők dolgoznak és tökéletesen el tudom képzelni, hogy ez mennyire megnehezíti a VEKE dolgát.
DE, ez akkor sem lehet magyarázat arra, hogy akkor átvesszük mi is az ő stílusokat, mert ez nem vezet sehova. Illetve dehogynem: oda vezet, hogy a felek konzekvensen elbeszélnek egymás mellett. Nem csak itt, sehol sem jó ez és épp elég bajnak érezem, hogy az egész magyar politikai élet ilyen szinten zajlik. Amit A tesz amögött B szerint csak rossz szándék állhat és fordítva. Ez nagyon jól hangzik, kajolják is a hívek mindkét oldalon csak épp nem vezet az ég világon sehová, max arra jó, hogy a valós problémákról nem kell beszélni, valós munkát nem kell végezni.
A kritika kell, a kritika jó, minél ütősebb annál jobb, de ütni nem retorikában kell, hanem érvekkel. Ezzel a stílussal kizárólag azt lehet elérni, hogy a mondandóval amúgyis szimpatizálók teljes mellszélességben támogassák (lásd korábbi hozzászólók) azonban meggyőzni így SENKIT NEM LEHET! Márpedig a kritika célja a másik megyőzése, ráébresztése arra, hogy ez így nem jó, ezen változtatni kell, nem pedig a kritikusok csapatának önkielégítése "hajj, de jól odamondtunk" felkiáltással. Gondolkodjon el egy kicsit mindenki magában, hogyha a munkáját illetően ilyen stílusú kritikákat kapna vajon hogy reagálna rá? Megfontolná a benne foglalt érveket, vagy a stílus miatt nekifutásból vágná a szemétre olvasatlanul? Hát én az utóbbira szavazok.

V 2008.01.04. 02:48:40

No Vince drága, ugyan örvendeztess már meg minket azzal, te hogyan kommunikálnád ezt a sok faszságot amit a BKV művel? Esetleg ha egykét példamondatot idetennél vagymondjuk elmondanád hogy mi is a problémás a vekés fiúk szövegében ami az érzékeny lelkedet sérti és análkül hogy az érveket megnéznéd pedig benne vannak vágod is a szemétre? Csak nem azért mert ezek szerinted fideszesek és azok leprásak fúj azokat el sem olvasod? Naszóval elő a farbával és tegyél szövegjavaslatot külömben te is csak a nyafogókórus része leszel.

szejler 2008.01.04. 03:10:30

Ez is egy olyan írás lett, amire jól ráhordta a szél a szemetet (kinek nem inge ugyebár..).

A cikkírónak csak annyit: én is egyre érdesebb hangokat hallok a VEKE-től, de azért ilyenkor felmerül bennem:
- van rálátásuk
- miért pont most kezdenének polmegbízásokat teljesíteni?

A bérletvásárlás tényszerűen kriminális volt, az éjszakai jegyek ára brutális.

És ez a joviális álszenteskedés, hogy a civil szervezetnek nem áll hatalmában felszólítani.(jogában, nem hatalmában)

Jó hogy jogában áll. Az alkotmány mondja ki. Mint ahogy te is megírhatod, ha ez nem tetszik.

Vince 2008.01.04. 03:27:28

Hát V, látom nem nagyon értetted meg a mondadnómat, így sajnos a te mondandód is kuka kategória, de köszi a tökéletes példát, pontosan erre a stílusra gondoltam., Bár gondolom rengeteg embert győztél már meg lehengerlő modoroddal és frappáns érveiddel, ez most nem jott be. Nem a lelkemet sérti amúgy, hanem az intelligenciámat: aki nem tudja normális stílusban kifejezni magát, annak a véleménye sem ér semmit.
Azért majd alkalomadtán idézd be, hogy hol bántottam a szeretett Fideszedet, vagy legalább hol írtam le azt, hogy "Fidesz", amire ilyen lelkesen ráugrottál.

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 03:40:01

Na a sok hülyének aki most döbben rá hogy milyen a veke stílusa. Tessenek hozzájuk ellátogatni, beírni a keresőbe hogy "felszólítjuk" vagy "felszólítja" és rá tetszenek jönni, hogy ez nekik vagy négy éve a szavajárásuk! Ahogy kattintgattam rájöttem hogy mindig is így kommunikáltak, mivel az összes szövegük eléggé ugyanolyan az elmúlt években. Azaz ők nem változtak, ha keményen fogalmaztak nem most kezdték el!

Szóval akik most azzal jönnek hogy jaj ők hogy szerették a vekét de mostanában fúj valahogy olyan durvák kezdenek lenni és nem is értik meg meg vannak döbbenve na azok egytől egyik inkább a vekét gyűlölő bérfirkász kategóriába tartoznak, vagy csak egyszerűen síkhülyék.

Le tetszett bukni! A veke mindig is ilyen közleményeket adott ki! Utána lehet nézni a neten minden dokumentálva van!
Szívás a posztolónak is! Bezony!

V 2008.01.04. 03:43:43

Vince,
Látom megint nem írtál konkrétumot. Vajon hol marad, na vajon hol?
Csak közölted hogy az én szövegemet nem veszed figyelembe. Bravó! Egy darab érved nincsen. Mellébeszélsz. Ennyit az intelligenciádról. Biztos fizetnek érte.

Vince 2008.01.04. 03:51:14

V: Előbb tanulj meg olvasni, utána beszélhetünk.

Vince 2008.01.04. 03:56:36

V: Előbb tanulj meg olvasni, utána beszélhetünk.
És természetesen fizetnek érte, naná, hogy bérfirkász vagyok ahogy "Bréking nyúz" is írja, mi is lehetne más akinek eltér a véleménye, ingyen nem is ütném el az időmet ilyen "okos" emberekkel. Szóval írjatok még, sok ilyen okosat, hozzászólások után kapom a pénzt!

V 2008.01.04. 03:57:27

Vince roppant kevés vagy. Többet vártam. A teljesítményed zéró, érveid nincsenek. Csak szeméyleskedsz. Szánalmas. Vagy inkább ismerős? Véletlenül nem a BKV-tól kapod a pénzed valamilyen formában?

Vince 2008.01.04. 04:22:52

Természetesen a BKV fizet nekem, személyesen a vezérigazgatótól kapom a fizetésemet. Bár lehet, hogy valamennyit levonnak azért mert arrogáns, beképzelt embereknek tituláltam őket és mert azt írtam, hogy a veke mondandójával egyetértek csak a stílusával nem, de majd valahogy kimagyarázom, hogy ez csak az álcám miatt kellett. Pedig sejthettem volna, hogy a hozzád hasonló éleseszűeket nem tudom megvezetni, bármilyen jó álcával is készülök. Jó pénz amúgy, rossz lehet neked, hogy te ingyen csinálod ezt, ha akarod be tudlak ajánlani.
Sajnos olvasni viszont nem tudlak megtanítani (ennyire nem fizetnek jól), aki az első kommentemben is csak azt vette észre (képzelte oda görcsösen) ami nincs ott (Fidesz ugye, de kössz, hogy beidézted, hogy hol írtam) és pontosan nulla ellenérvet mutatott fel azzal szemben amit írtam, helyette viszont kapcsiból átment személyeskedésbe, nos egy ilyen egyeddel milyen értelmes vitát kéne folytatnom? Én leírtam egy véleményt amire neked csak egy fikázásnyi válaszra tellett, sajnos nem igazán értem, hogy erre milyen érveket kéne felmutatnom. Mintha pont erről szólt volna amúgy a kommentem, tök jó, hogy élőben is tudjuk prezentálni a halgatóságnak, hogy mennyire hasznos is ez a stílus. Hajrá Magyarország!

tutti 2008.01.04. 04:42:36

nekem hanyingerem van attol ha valaki azt mondja h hülye fideszes, meg hülye mszps és hülye szdsz-es. el vannak az ilyenek vakitva

lápi lidérc 2008.01.04. 05:18:26

Bréking nyúz · www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 01:56:17

Seggfejkém, te nem tudom, melyik VEKE-s fasz vagy, de ha kicsit gondolkodnál, látnád, hogy mekkora baromságokat írsz.

Az éjszakai buszokon háromszor annyian utaznak? Te ezek szerint soha nem utaztál rajtuk. Én meg rendszeresen. Régen is meg most is. Semmivel sincsenek többen, pedig a járatok a legtöbb viszonylatban ritkultak, és kurva lassúak lettek, mert a vonal hosszában 4-5-ször várakoznak 5-10 perceket. Sok összekötetés meg megszűnt, igaz, lettek olyan faszságok, mint az óránkénti Békásmegyer-Pesterzsébet járat, amit kb. 2 ember használ ki hetente, és útvonala felén ott jár, ahol a 6-os éjszakai. Tele a város egymást jelentős hosszban átfedő járatokkal, cserébe egyes városrészek (pl. Kelenföld-Moszkva tér) addig meglévő összeköttetése megszűnt.

Hol látod a honlapjukon, hogy kifogásolják az áremelést (az éjszakait kivéve)? És hol látsz egyetlen konkrét javaslatot?
Hol adtak ennek hangot a senki által nem látogatott honlapjukat kivéve? Sehol.
Egyébként a honlapjukon is csak hőzöngést látni, semmi egyebet.

Ha meg nem hiszed el, hogy Vitézy a budapesti Fidesz-képviselőcsoport szakértője, hívd fel Tarlós telefonszámát a Városházán, és kérdezd meg a titkárnőtől.

Szóval nyugodtan szűrd le a tanulságot, hogy bizony te magad vagy a tahó fasz, a VEKE-vel összefonódva.

is 2008.01.04. 05:49:37

na, egy adat: Amszterdamban egy havibérlet (ott zónák vannak, és zónabérletek elég komplikáltan), ami a város nagy részére (kb. 65%) jó, az 63 euro, ami 16000Ft. ami a város legnagyobb részére jó (kb. 90%), az 94 euro, ami 22000Ft. az ottani BKV költségekből a bérek nem hasonlíthatók össze, minden más ugyanannyiba kerül itt is, mint ott. a bérköltség-különbség lehet vagy 20%. tehát az összehasonlító bérletár 12500-17500Ft. én tudom, hogy a 9000 sokaknak sok, de annyiból NEM LEHET nyugat-európai szintű szolgáltatást adni. ez szám, ez tény.
amíg a 9000-et sokkalod, a szolgáltatást meg kevesled, aki meg összhangba akarja hozni, azt csalónak, rablónak, tolvajnak nevezed, addig nem fogunk tudni előbbre jutni. addig kénytelen leszel a füledet befogva ismételgetni magad, nehogy meghalld a tényeket.

0xFFFF 2008.01.04. 07:46:31

Csak okosan csendes többség ! tessék indignálódni a kritikus stílusán, tessék fideszes bérencezni, sőt ! ez is örbánc viktor személyes munkája ! ....de amikor a tömegközlekedés esmeg a sár felé rándul, egyre szarabb lesz, akkor tessék szépen a tükröt köpködni közelről és nem indignálódni, hogy:

- jaj de koszos a busz
- jaj de késik a busz
- jaj, jaj
.
.
.

pipistrello 2008.01.04. 08:05:48

A bkv egy rosszul szervezett ősszoc intézmény, és bár Hollandiában lehet hogy drágább a bérlet és a jegy, Bécsben vagy éppen Olaszországban ez már nem biztos, hogy igaz. Tehát egy nagy kaki ez a cég. Leszögezhetjük. De hogy ezt egy Orbán Viktorhoz erős rokoni szálakkal kötődő Vitézy család sarj egy civil szervezet vezetőjeként dörgölje az orrunkba, az eismét egy az országunkra jellemző hányingerkeltő sztori. (és előre elnézést, ha éppen ez a Vitézy nem annak a népes Vitézy családnak lenne a sarja. Csodálkoznék)

huta9020 2008.01.04. 08:16:57

A VEKE nyilatkozatai semmivel sem arrogánsabbak, mint a magukról elfelejtkezett (mármint arról, hogy köz(!!!)szolgáltató céget képviselnek) BKV vezetõk nyilatkozatai.

Manyizga (törölt) 2008.01.04. 08:24:14

Én mértem, hogy mennyi ideig tartott egy ÁFÁ-s számlát kiállítani 1 db bérletről: 1 perc 40 másodperc. A 30 napos bérletre ráírni a kezdő és végdátumot (miért nincs bélyegző? :D ) 45 másodperc volt.
Februárban ismét mérek!!! :)

Nem értem, miért nőtt a sor ... :)) De én csak mosolyogtam a dühöngőkön, mert lefoglalt a stopper kezelése!

Zonguldak 2008.01.04. 08:53:01

Elnézést a sietségért, most nincs időm végigolvasni az összes hozzászólást, így lehet, hogy ismétlek valakit:
A BKV vezetősége az elmúlt néhány hónapban olyan durván nekiment a VEKÉ-nek, hogy teljesen megértem a VEKE-tagok felháborodását és hangnemét.

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 14:56:27

Ez most tényleg Bréking Nyúz!
A BKV hetedikéig elfogadja a decemberi bérleteket pontosabban az ellenőrök nem büntetnek. Namajd meglátjuk a pitbullok mennyire fogják ezt fel mindenesetre a békávé ezzel elismerte hogy ezt elbaszta.

A kört a vekés srácok nyerték. Pont.

Bréking nyúz · http://www.izirajderocsem.hu 2008.01.04. 15:03:01

Na akkor a sok nyafogó meg seggfejező meg fideszesező stílusfanyalgó nyugodtan felköphet és alállhat. Ennyit értek mind. Lúzerek.
Megint bebizonyosodott hogy mi az ami működik, keményen be kell szólni.

maximális respekt a vekéseknek!
Fuck BKV!

Asszem 2008.01.04. 17:05:36

Örülök, hogy a BKV pozitívan reagált a kialakult helyzetre, de nem hinném, hogy ebben a VEKE közleményének stílusa játszotta a döntő szerepet.

Sajnos azt látnom kell, hogy ilyen olvasata is lehet a dolognak, ami megerősíthet sokakat abban, hogy csak agresszív kommunikációval lehet célt érni.

Avenarius 2008.01.04. 20:15:52

igaza van a poszt irojanak.
és ez a bkv szarságától tök független -> aki ezt nem látja át, az egyszeruen csak hulye. vagy a nyelvi finomsagokhoz nincs agya.

Fobizán 2008.01.04. 23:41:23

Professzor úr, maga pedig pattanjon vissza gyorsan a Kundera-könyvbe, ahonnan előbújt. Magának aztán van agya a nyelvi finomságokhoz. Gratula.

betonkeverő 2008.01.05. 22:20:08

Itt volt szó arról, hogy Vitézy Dávid a fidesz delegáltja a BKV felügyelőbizottságában. Pedig nem. Ugyanis Vitézyt a fővárosi közgyűlés delegálta oda. Méghozzá úgy, hogy ezt minden párt megszavazta. Szóval nem értem, miért fideszeznek itt egyesek. Annyiban jön itt képbe a fidesz, hogy ők javasolták erre a pozícióra. De ettől még nagyon nem fidesz delegált az említett úriember. Felhívnám a figyelmet, hogy a köztársasági elnököt is pártok szokták jelölni, ennek ellenére voltak olyan idők Magyarországon (a kétpárti állóháború előtt), amikor még senki nem szadeszozta, vagy fideszezte az aktuális elnököt, pedig azt nem is egyhangúlag szokták megszavazni.
Más. A közlemény stílusa. Nem tudom, hogy akik itt olyan nagyszájúak, dolgoztak e már valaha sajtós fronton. Vélhetően nem. Különben ugyanis ismernék annak a működési mechanizmusát, és az általános színvonalát. Az újságírók 90%-ának az igényszintje alkalmazkodik a magyar átlagszínvonalhoz, vagyis a béka popsija alatt van. Ennek megfelelően ha valaki be akar kerülni a sajtóba (van más eszköze egy civil szervezetnek vajon?), akkor tömörnek, hatásosnak kell lenni. Különben tojnak az illetők fejére. Egy 40 perces rádióműsorban, ahol 5 percenként 5 perc reklám van, szerintetek van mód arra, hogy tanulmányszinten, korrekt módon kifejtse valaki az álláspontotját? Vagy egy pár ezer karakteres közleményben? Apropó: sosem lehet pl. tudni azt, hogy a közleményt átvevő újságíró vajon melyik részt kopizza ki, melyiket idézi, vagy egyáltalában melyiket olvassa el. Namost ilyen körülmények között talán nem is olyan egyszerű a dolog, igaz? Szóval nyugodtan lehet itt kritizálni a VEKE-t: csak akkor mondjatok nekem olyan civil bandát, amely higgadt hangnemmel, úgymond "korrekt" hagon számottevő eredményt tudott elérni, és országosan ismert. Olvastatok már pl. Levegő Munkacsoport közleményt? Vagy általuk készített szakmai anyagot? Na hát annak se sok köze van ám a higgadtsághoz, méghozzá feltételezhetően azon indokok miatt, amelyeket fentebb leírtam.

Asszem 2008.01.06. 13:58:52

Betonkeverő: nem értek egyet veled, például a TASZ, mint civil jogvédő szervezet korrekt a stílusban, mégis hatékony és határozott.

Nyilván minél harsányabb az üzenet, annál inkább felfigyelnek rá az emberek, de ez a bulvársajtó és a politika sajátossága. Egy szakmai kritika ellenben legyen higgadt és tárgyilagos. Ha a VEKE civil szervezetként kíván szakmai észrevételeket megfogalmazni a BKV működésével kapcsolatban (amire amúgy nagy szükség lenne!), akkor szerintem tartózkodnia kéne a bulvár/politikai hangnemtől.

süti beállítások módosítása