RSS ikon a Firefox jobb felső sarkában
2008. február 10. írta: Asszem

RSS ikon a Firefox jobb felső sarkában

Na, átkerült a kettes Firefoxba is ez a roppant praktikus funkció: az ablak jobb felső sarkában látszik, ha egy oldalnak van RSS csatornája. Az ikonra klikkelve természetesen fel is lehet iratkozni rá, és ami a legjobb, az is látszik, ha már fel vagyunk iratkozva.

Egy hasonlattal élve: az RSS használatát ez majdnem annyival fogja megkönnyíteni, mint a Time Machine a biztonsági másolatok készítését.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacza 2008.02.19. 22:39:34

Ezzel az a gond, hogy attól, hogy az rss ikon nem jelenik meg, még lehet, hogy van az oldalnak rss feedje, mert egyes helyeken másként oldják meg az rss-t. Például a HírTV honlapjánál nem jelenik meg az ikon, de ha az oldal aljára görgetsz, akkor láthatod, hogy ott van egy RSS feliratú gomb, amire kattintva fel lehet iratkozni a hírcsatornára.

Asszem 2008.02.20. 15:24:38

Lacza: megnéztem a HírTV honlapot, tényleg nem jelenik meg. Szerintem az lenne a jó megoldás, ha ez is afféle "sztenderdként" elterjedne, és az oldal készítőjének lenne a felelőssége, hogy mennyire tartja be. Ha minden oldalon ott lenne a jelzés, akkor akinél nincs, az hátrányba kerülne és idővel kiszelektálódna a hírversenyből...
süti beállítások módosítása