Ha a kormány lemondana
2008. március 30. írta: Asszem

Ha a kormány lemondana

Azt hiszem eljött az ideje annak, amikor már nem érdemes tovább húzni. Gyurcsánynak, és vele együtt az egész kormánynak most kellene lemondani.

Legyenek előrehozott választások. Nyerjen a Fidesz. Nyerjen kétharmaddal.

Ha le tudtuk nyelni a reformok feketelevesét, le kell tudnunk nyelni a populizmusét is. Szerintem Orbán legalább úgy megdöbbenne ezen, mint ahogy megdöbbenhetett, amikor az AB átengedte népszavazásra a barikádokon jól hangzó, de egyébként világszabadalom szinten röhejes kérdéseit.

Tessék. Nyerje meg a választást. Tegye rendbe a gazdaságot. Örülni fogok, ha sikerül neki, dacára annak, hogy zsigerből ellenszenves, képmutató, szenteskedő, törtető, hazug és aljas politikusnak tartom. Mert ezt kívánja az ország érdeke.

Persze arra azért kíváncsi lennék, hogyan fog hozzá. Rögtön járulékcsökkentésbe kezd? Vagy leállít minden reformot, konzerválja a jelenlegi helyzetet, hogy kihúzza 2010-ig?

Kockázatos lenne, mert a 3 millió 300 forintos szavazója csodát vár. Csodát és általános gazdagságot. Az ígéretek beváltását. Függetlenül attól, hogy az ország jelenlegi helyzete elbírja-e ezeket az ígéreteket, vagy összeomlunk.

De inkább essünk túl rajta. Omoljon össze a gazdaság most, legyen még 10-15 nehéz évünk, de essünk minél hamarabb túl az egészen.

Diktatúra nélkül jutottunk idáig. Ami ma van, azt magunk választottuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.31. 11:32:59

Miért gondolod, hog ynem, lehet járulékcsökkentést végrehajtani?

Van pénz bőven, csak nem arra maure kell.

Hány és hány korrupció derül ki nap mint nap. A minisztériumok millókért(sok sok millióért) készített jelentéseket, prezntációkat, tanulmányokat. Mia farncért dolgozik többszáz ember a minisztériumokban? Minek kell havi milliós nyugdíj a volt kormányfőnek? Főleg olyannak, aki megbukott, Péter bácsi, ugye...)
Minek tart fenn sokmilliós jachtot a MÁV az Adrián? Talán a váltóállító használja?
Minek kell majd 100 millió végkielégítés a BKV vezérnek?
Miért nem kell igazolni mire költ költségtérítést a képviselő?

Sorolhatnám még, de nem akarom. Számoljuk már meg mennyit öntünk ki az ablakon. azaz nem is ott, hanem a haver jóbarát zsebébe.

Költsük okos dolgokra, és akkor igenis lehet adót, járulékot csökkenteni. A negy vízfejet kell eltávolítani. Ésd alakul(na) a gazdaság.

Egyik oldalon sem vagyok, se jobb se bal. Nekem az a lényeg, hogy jól csinálja, ekkor nem érdekel a színe, legyen vörös avagy narancs.

Asszem 2008.04.02. 22:56:47

Még régen, amikor a lottófőnyeremény először lépte át a milliárdos határt, egy idős hölgy betelefonált valamelyik műsorba, hogy szerinte milyen igazságtalan az, hogy egy ember kapjon ennyi pénzt, pedig abból hány olimpiát lehetne rendezni...nem volt tisztában az arányokkal.

A korrupció rossz, de a felsorolt példáid megoldásának bevételnövelő hatása nem hinném, hogy elegendő lenne a járulékcsökkentés bevételkiesésének pótlására.
süti beállítások módosítása