Mást lopással vádolni: bűn
2008. június 18. írta: Asszem

Mást lopással vádolni: bűn

"Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát"
Ezért a mondatért kell a jogerőre emelkedett ítélet szerint a saját költségén elégtételt adó közleményt megjelentetnie, kifejeznie a jogsértésért történő sajnálkozását és 250 ezer forintot fizetnie nem vagyon károkozásért (forrás: HVG).

Helyes ez? Szerintem igen. Bizonyíték nélkül mást bűncselekménnyel gyanúsítani szerintem túlmegy a sajtó és véleményszabadság határán és ha a sárdobálás megfékezéséhez a bíróság és jog erejére van szükség, ám legyen.

Csak akkor legyünk következetesek. Ha az MSZP beperelné a Fideszt az összes hasonló tartalmú nyilatkozatáért, vajon ugyanígy megnyerné-e a pereket? Valamiért úgy érzem, hogy nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.06.25. 18:48:42

Hát igen, a maszoposok rágalmaznak, a fideszesek meg nem.
süti beállítások módosítása