5 igenes népszavazás
2008. június 26. írta: Asszem

5 igenes népszavazás

1. Egyetért-e azzal, hogy nem egészségkárosodott jogosult esetében a rendszeres szociális segély folyósításának legyen feltétele havi 120 óra közérdekű munkavégzés?

Igen. Mert az én adómból kapja a segélyt a rászorult, ezért elvárom, hogy azt csak a valóban rászorult kapja. Neki szívesen adom, de a potyázókat a rendszer igenis szűrje, akár cigány, akár magyar.

2. Egyetért-e azzal, hogy a harmadik gyermektől a családi pótlék helyére a vele azonos összegű személyi jövedelemadó kedvezmény lépjen a népszavazást követő év január 1-jétől?

Igen. Mert az én adómból kapja a családi pótlékot az is, aki a gyerekvállalásra kizárólag anyagi befektetésként tekint, akár cigány, akár magyar.


3. Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés a népszavazást követő év január 1-jétől törvényben határozza meg a rendőrség számára 2000 fő lakosonként körzeti megbízott rendszer működtetését?

Igen. Mert nap-nap után tapasztalom, hogy a rendőri jelenlét hiánya miatt a biztonságérzetem csökken, mert látom, ahogy a gátlások oldódnak az emberekben, és rájönnek, hogy félelmet keltő külsővel tulajdonképpen bármit megtehetnek, senki nem mer szólni nekik.

4. Egyetért-e azzal, hogy jogosulatlan pénzügyi tevékenység folytatásáért az elkövető öt évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető?

Tartózkodom, mert ennek eldöntésében nem érzem magam kompetensnek. Mi az, hogy jogosulatlan pénzügyi tevékenység?

5. Egyetért-e azzal, hogy a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért az elkövető alapesetben öt évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető?

Nem, mert nem szeretném, ha tüntetés oszlatáskor a rendőrök erre hivatkozva 5 évre bevarrjanak ártatlan embereket is. Ezért ez meggondolandó. Én inkább konkrétabban fogalmaznék: aki pedagógust, vagy iskolában, kórházban dolgozó embert bántalmaz, az kapjon 5 évet.

6. Egyetért-e azzal, hogy a szándékos bűncselekményt elkövető büntethető legyen, ha a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltötte?

Igen. Ha pedig megtalálható a szülő, gondviselő, akkor súlyos, többszöri visszaeső bűnelkövető gyerek esetében a szülőket is érje valamilyen szankció.

7. Egyetért-e azzal, hogy a közoktatási törvény tegye lehetővé a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles tanuló intézményből történő kizárását?

Igen. Bár én ezt a javaslatot úgy módosítanám, hogy az első súlyos fegyelmi vétségnél még nem rúgnák ki a tanulót, csak fenyegetésképpen megszűnne a tankötelezettsége. Így a tanuló számára valósággá válna a kirúgás fenyegetése, és az is, hogy mivel nem tankötelezett, nem fog találni más iskolát.

 

Azt hiszem ezek teljesen reális, a társadalmat valóban érintő kérdések. Ha az alkotmányos népítélet olyan nagyon valóban világszabadalom lenne, akkor ezeknek a kérdéseknek, függetlenül attól, hogy a számomra végtelenül antipatikus Jobbik teszi fel őket, át kellene menniük. Szerintem nem fognak, mert sokaknak a Jobbiknak aláírni valamit büdös. És ez érthető is.

Ha olyan nagyon működik a nép ítélete, akkor ennek akkor is működnie kellene, ha nem áll semmilyen párt a kezdeményezés mögött. Emlékszik valaki arra az aláírásgyűjtésre, amely célja az volt, hogy a parlamenti képviselők költségtérítése ne bemondásra történjen?

Hát, ennyit a világszabadalmunkról. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.07.03. 19:36:15

Figyelemre méltó 7 pont. Ha az etika és erkölcs nem lett volna ballibsi módon tönkretéve, maga a társadalom kényszerítené rá a vele együtt élőket bizonyos normákra, kiközösítéssel pedig ellehetetlenítené őket. Ma az ellenkezője van: tolvaj, bűnözésből élő, here, társadalomra veszélyes emberekre elég kijelenteni, hogy kisebbségi - kapja a pozitív diszkriminációt a többi ember kárára. És a biológiai óra ketyeg.

Mr.Crowley 2008.08.06. 17:44:15

Érdekes gondolatok.
Az 1. pont szerintem jó, de nincsenek illúzióim hogy kik fognak kibújni először alóla.
A 2. ponton picit még csiszolnék. A CSP elenyésző ahhoz képest, hogy mennyi egyéb támogatást lehet kapni 3 gyerek után. Én ezekre koncentrálnék (eseti támogatások, rendszeres gyerekvédelmi támogatás, ingyen tankönyv, ...). Ellenben a GYED/GYES rendszerét most túlszigorították, így előfordulhat olyan eset amikor kevesebb a GYED mint a GYES. Ez szerintem abszurd.
A 3. ponttal is egyetértek. Talán annyi kitétellel, hogy ezen a téren nem csak a mennyiségre kellene figyelni. A rendőrség rossz megítélése nem csak a létszámuk miatt olyan amilyen.
4.: Ez mi akar lenni? Nagy értékű csalás? Folytatólagosan elkövetett sikkasztás? Vagy mi?
5: Sok az 5 év, de úgyis a bíró dönt.
6: Nem, csak nagyon kirívó esetben alkalmaznék börtönbüntetést 12 éves esetében. Ő még kiskorú, és a szülő vagy gondviselő felelős érte. Bár egy kiskorúak börtöne, vagy kötelező nevelő intézet lehet hogy visszatartó erejű lenne bizonyos esetekben.
7: A jelenlegi törvény akadálya annak hogy egy tanuló tankötelezettségét megvonja bárki is. Ennek megfelelően a kizárás nem jelentene mást mint a más intézménybe (kötelező felvevő hely) való átirányítás. Sajnos ez csak odázza a problémát. A gyökerek nem itt vannak. :(
süti beállítások módosítása