Digitális Klaus Schulze
2008. november 20. írta: Asszem

Digitális Klaus Schulze

Baromi kellemeset csalódtam, amikor elkezdtem Klaus Schulze digitális albumait hallgatni. Kicsit tartottam attól, hogy olyan unalomba fulladósan egyhangúak lesznek lesz, mint a kései Kontinuum egy-egy gyengébb pillanatában.

Ehhez képest csak ámulok és bámulok (mint legtöbbször), hogy mennyire jó is az 1980-as Dig It és az 1986-os Dreams.

Miközben hallgatom Schulzét, olvasom róla a kritikákat (hamár én kritikát írni nem tudok :D), találtam egy srácot a ProgArchives-en, nagyon szimpatikus az amit és ahogyan magáról ír. Kicsit irigykedem is rá. Az ő kritikáit ajánlom mindkét albumról (DigIt, Dreams) olvasásra.

Számomra az ő értékelései (is) iránytűként fognak szolgálni a további Schulze albumokhoz, mert akkora a mester életműve (és még nincs lezárva, szerencsére!), hogy néha igazi gyöngyszemek is elveszhetnek a tömegben. Főleg akkor, ha az ember - mint én - jókora előítélettel rendelkezik mindazzal szemben, ami a hetvenes évek után történt, pláne full digitálisan. Sampler, diszkó, technó, fújj. 

Letölteni lustáknak megint linkelek YouTube videót, sajnos nem a fenti albumokról, mert azokról nem találtam semmit. Ezért az Aranykorból, azaz a hetvenes évek közepén megjelent Timewind albumról a Bayreuth Return-t.

Fülhallgató izzít:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása