Levelek, chat, közösség egy helyen
2008. december 04. írta: Asszem

Levelek, chat, közösség egy helyen

Pár napja lelkes használója vagyok a Digsby nevű ingyenes proginak. Nem újdonság, tudom, de én csak most fedeztem fel, azóta imádom, ez a kommunikáció RSS-e. Namost nem tudom, ez a hasonlat mennyit segített.

Szóval arról van szó, hogy egyetlen programba sűrítve láthatom az összes, kommunikációra használt csatornámat. Magyarul azokat a programokat, amikkel csetelni szoktam (Gtalk, MSN, Facebook chat), a leveleket (egyszerre az összes Gmail, Hotmail, Yahoo fiókot), a Twitter történéseket, és még a LinkedIn updateket is. Egyedül a Skype hiányzik.

Ez azért jó, mert ismerőseim bizonyos része egyszerűen nem hajlandó pontosan ugyanazokat a programokat használni, mint én. Van ilyen, ők tudják... :-)

Így viszont nem kell tizenöt helyre belogolni és ellenőrizni, hogy ki van éppen online, hová jött levél, satöbbi. 

Szépen, kényelmesen, mindent egy helyen. Erre jó a Digsby. Nem is értem, hogy eddig miért nem használtam.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2008.12.04. 23:11:30

Ugyanezt az iGoogle-n is megteheted a megfelelő widgetekkel és ahhoz még egy program sem kell, csak egy böngésző. :)

Asszem 2008.12.05. 09:17:50

Naja, de a Digsby-ben pont az a jó, hogy program, és nem böngésző! A benti gépen pl. úgy használom, hogy a képernyő jobb oldalán autohideol, mert nincs widescreen, így megmarad a heyl a böngészésre a böngészővel, de rögtön látom, ha van valami.
Plusz nekem tetszenek a felugró buborékok, ha történik valami említésre méltó. Ráadásul a chatra a bubiban is lehet válaszolni.

De mielőtt ebből is kialakul egy éles vita, mint a böngészőknél (amit egyébként nem bántam, mert sok érdekes szempontot lehetett olvasni mindkét oldalról), ez is leginkább ízlés dolga.

Mint az új reader külseje.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2008.12.05. 11:30:02

"Naja, de a Digsby-ben pont az a jó, hogy program, és nem böngésző!"

Már akinek ez egy szempont. :) Mondjuk lényegesen jobb lenne, ha a Gmail Chat is az AIM helyett valami népszerűbb protokolt támogatna. Mondjuk MSN-t.
Egyébként ilyen progik már eddig is voltak. Ott van a Trillian, ami erőforrászabáló, de az is IRC-től kezdve MSN-ig, mindent támogat (a Facebook-ot nem tudom, 2 éve még nem volt benne, de azóta már lehet). Ott a Miranda, ami a személyes kedvencem lenne a maga 5MB-os memóriafogyasztásával, de sajnos nem támogatja az MSN offline üzeneteket (ez amúgy igen?).

Asszem 2008.12.05. 12:08:56

Az MSN offline üzeneteket nem tudom, még nem kaptam :D

Nálam azért jó, hogy elválik a browsertől, mert így tudatosan le tudom kapcsolni az összes kommunikációs csatornát. Ennek nálam szimbolikus jelentősége van. Ha kikapcsolom mondjuk két órára az összes levelezést, IM-et, twittert, akkor az a két óra sokkal produktívabb lesz.

Namost ha közben böngésznem is kell, túl nagy a kísértés, hogy még megnézem a leveleket, a facebookot, a twittert, a linkedint, a greadert, stb. stb.

Ezért is jó, hogy külön van :D

Az pedig a Chrome igazi nem várt előnye számomra, hogy a ctrl-b-vel eltüntetett könyvjelzősávval még jobban minimalizálni tudom az elterelődésre csábító ingereket :D

csabosz 2008.12.05. 23:46:06

Én a Pidgint használom. MSN, Gtalk, Yahoo Messenger, Skype, Facebook, mindet kezeli (az utóbbi kettőhez kell külön plugin). A friss twittek is tudnak jönni vele, ha beállítok erre egy olyan partnert (például imified.com). Az erőforrásigénye is tűrhető.
süti beállítások módosítása