Ilyen a jó programfrissítő (és ilyen a rossz)
2009. január 27. írta: Asszem

Ilyen a jó programfrissítő (és ilyen a rossz)

Az általam gyakran használt Revo Uninstaller frissítéskezelésére lehet azt mondani, hogy olyan, amilyen 2009-ben minden programtól elvárható lenne.

 
1. önmagától szól, hogy van legfrissebb verzió, nem nekem kell keresnem.
2. felajánlja a letöltést, nem pedig szó nélkül letölti és telepíti magát
3. ha elfogadom azt, hogy frissítsen, akkor nem egy böngészőablakot nyit meg, hanem magától letölti a legfrissebb verziót
4. telepítés előtt már kiírja, hogy mik az újdonságok az új verzióban, nem utána kell megnézni changelogot, ha érdekel, mi változott. Ez a legjobb.
5. gond nélkül zajlik a frissítés, magától bezárja a futó régebbi verziót, nem kell beavatkozni
6. telepítés után újraindítja magát és már használható is a legfrissebb verzió.
 
Így kell ezt csinálni:

 

---

Update.

És akkor lássunk egy példát a rossz programfrissítőre, nem mástól, mint mindenki kedvenc szoftverfejlesztőjétől, a Microsofttól. A Windows Update szólt, hogy elérhető az új Internet Explorer 8 RC1. Gondoltam lássuk milyen, letöltöm. 

Első lépésben szó nélkül leszedte az IE korábbi verzióját. Tehát ha nem válik be a nyolcas, akkor rakhatom újra a hetest. De nem ez a baj, hanem az, hogy még mindig nem szoktak le arról, hogy újraindíttassák a gépet. Nem értek a dolog technikai hátteréhez, csak annyit látok, hogy a Firefox, az Opera, a Chrome tudja úgy frissíteni magát, hogy elegendő csak a böngészőt bezárni. Nem értem, minek újraindítani a teljes rendszert, ezzel megszakítani a napi munkát, bezáratni az összes futó alkalmazást, stb. stb.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása