Szűrhető feed Facebookon
2009. március 28. írta: Asszem

Szűrhető feed Facebookon

Nahálisten megoldották a mindenki által gyűlölt új Facebook kezdőlapon, hogy a feedben ne csak teljes személyeket, hanem alkalmazásokat is lehet szűrni.

Úgyhogy végre nem kell napi 234 idétlen "Kovács Géza kitöltötte a milyen uborkaforma lennél" kvíz eredményét olvasnom... 

A másik nagy fejlesztés, hogy végre csoportokba (a Facebook ezt list-nek hívja) rendezhetőek a barátok. Ha a Friends menüre kattintunk, akkor baloldalt van egy olyan opció, hogy "Make a new list". Ezt kiválasztva pillanatok alatt összeállíthatjuk a csoportot. Tényleg pillanatok alatt, el kell ismerni, ügyesen megoldották a feladatot, nem olyan kínszenvedés a csoportok összeállítása, mint a WiW-en. Ez azért fontos, mert 40-50 embert csoportokba rakosgatni baromi unalmas feladat, ilyenkor minden klikk számít. A Facebookon elég csak beírni a név első pár betűjét, a kereső már dobja is ki az embert (a wiw itt szépen újra letöltené az oldalt és szüttyögne még pár másodpercet, fejenként), ráklikkelek és kész, már hozzá is van adva. Semmi fölösleges kérdés, pipabejelölés, megerősítés, újraletöltés. Úgy megy ez, ahogyan az 2009-ben elvárható.

Ez azért jó, mert a nyitóoldali news feedet később egyetlen gombnyomással tudjuk szűkíteni a csoportra.

Én egyelőre négy listát hoztam létre: család, barátok, kollégák, külföldi ismerősök. Ide gyorsan bedobáltam az embereket, ha nagyon kaotikus lenne a főoldal, akkor ezek alapján fogom szűrni. Olyan opciót még nem látok, hogy bizonyos listán lévő emberek ne kerüljenek be a hírekbe, de szerintem ez is csak idő kérdése.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása