Az első működő extension Google Chrome-ban
2009. május 16. írta: Asszem

Az első működő extension Google Chrome-ban

Kicsit még savanyú, kicsit még sárga, de a miénk: megjöttek végre az extensionök a Google böngészőjébe, a Chrome-ba is. Sokan azért nem váltanak Firefox-ról Chrome-ra, mert nem tudnak meglenni az imádott kiterjesztéseik nélkül. 

Tökéletesen igazuk van. Legyen bár akármilyen gyors, biztonságos, stabil a Chrome, talán ezért nem tudott (még) igazán elterjedni.

Hát ennek most (majdnem) vége. Igaz, még csak a Dev channelen elérhető, igaz, hogy még kézzel kell beállítani az indító parancsikonon, hogy elérhetőek legyenek a kiterjesztések, és igaz, hogy én eddig max. három darabbal találkoztam, ebből egy működik is, de itt vannak.

Részletes leírás, telepítés, meg minden innen töltehtő: http://www.chromeplugins.org/

Nem magyarázom részletesebben, mert akit érdekel, az a leírásból is meg tudja csinálni, aki pedig nem, annak mindegy, az várja meg, amíg a Stable channelre is kijön. Remélhetőleg akkora már megoldják, hogy egyszerűbb legyen a telepítés, valamint csinálnak egy megfelelő felületet, ahol át lehet tekinteni az installált kiterjesztéseket. Pont mint a Firefoxnál.

Addig is, itt egy kép arról a kiterjesztésről amit telepítettem. Annyit tud, hogy a Google keresés eredményei mellé automatikusan megnyitja a Wikipédiát is. Hasznos, mert az esetek 67.32%-ban úgyis a Wikipédia lesz a leghasznosabb találat.

(még egy megjegyzés, ami az előző posztomhoz kapcsolódik: kíváncsi lettem volna rá, hogy hány százalékon áll most a Google Chrome elterjedése, beírtam Wolframba a kérdést, és nem kaptam rá választ. Nade, mint a neve is mutatja, még alfa. De ez például egy tipikus esete annak, amikor a keresés eredményeként nem linkeket, hanem választ akarunk).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2009.05.21. 11:31:29

Ez jó dolog, és várható volt, hogy bővíthető lesz. Lassan teljes lesz a felzárkózás, s az emberek meg egyre bátrabbak lesznek.
süti beállítások módosítása