Használhatóvá váltak a Chrome kiterjesztések
2009. október 13. írta: Asszem

Használhatóvá váltak a Chrome kiterjesztések

Bár még kevés van belőlük (http://www.chromeextensions.org/), de a leglényegesebb kiterjesztéseket megírták Chrome alá, elkezdtem használni őket, működnek, szépek, foglalják a memóriát, lassítják a rendszert, semmi értelmük, de boldoggá tesznek :-)

Három kategóriába soroltam a pluginokat: abszolút szükséges, néha hasznos, lássuk-be fölösleges. 

Abszolút szükséges:

  • AdBlock - azt hiszem ezt nem kell magyaráznom. A BFilterrel együtt tökéletes megoldás a makacs szennyeződések és reklámok ellen.
  • FlashBlock - Dettó.
  • LastPass - ingyenes, működik mindenhol (a wiw-et kivéve), nem kell többet szenvedni jelszavakkal és bookmarklettel. A LastPass-ról már írtam korábban, hasznos.

Néha hasznos:

  • AnyWeather - időjárásjelentés, hamár a buta extension sáv alul úgyis elfoglal egy csomó helyet, legalább töltsük ki valami hasznossal.
  • Bubble Translate - kijelölöm a fordítandó szöveget az oldalon, klikk (vagy keyboard shortcut) és máris megjelenik a fordítás. Igazi tájmszévör. 

Lássuk-be fölösleges:

  • Chrome Clock - legyen egy óra is. Teljesen felesleges, de én szeretem.
  • XKCDAlt - a zseniális XKCD képregények csattanóját tartalmazó alt szövegek megjelenítéséhez használható. 

Egyelőre ennyi, nyilván a lista a Chrome használhatatlanná zsúfolásáig bővülni fog.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása