Legyen béke, szabadság és egyetértés - különben repülsz.
2010. július 03. írta: Asszem

Legyen béke, szabadság és egyetértés - különben repülsz.

Aki nem ért egyet azzal, hogy egyetértés legyen, az dezertőr, kommunista, antiforradalmár?

A szavazófülkékben forradalom történt, ámbár akik nem a fideszre szavaztak, azok vajon hogyan érezhetik magukat egy ilyen nyilatkozatot olvasvnán? Mi voltunk az ellenforradalmárok? A béke ellenségei?

"Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk..." Az Országgyűlésben csak fideszes képviselők vannak? Más vélemény nincs? Ez lenne az egyetértés? 

Kötelező kirakni szeretett vezérünk véleményét a közintézményekbe. Ez a szabadság? Ettől mi lesz jobb? 

Az a legunszimpatikusabb a fidesz pökhendiségében, hogy megfeledkeznek arról, a kétharmadot nem Orbán Viktor varázsa, sem pedig a válságból kilábalást mutató politikai programja, sem pedig az elmúlt nyolc évben tartó konstruktívnak minimálisan sem nevezhető ellenzékisége eredményezte, hanem a baloldal és az szdsz tökéletes töketlensége, korruptsága, tutyimutyisága, egyszóval elkúrása.

Még egy közepesen jó baloldallal ez a kétharmad és az egész forradalom sehol sem lenne.

Mi ennek az egésznek az üzenete? Számomra az erővel, hatalommal való indokolatlan visszaélés, nem pedig az egyetértésre, békére és szabadságra való törekvés jeleként nyújtott új kezdet gesztusa. Pedig arra lenne szükség.

Hogy ne csak egy színtelen-szagtalan semmilyen pártocska nevében, hanem a gyökerekig megújulva, minden pártban Legyen Más a Politika.

Azt hiszem a fidesz megkezdte a kényszerből rájuk, mint legkisebb rosszra, vagy egyetlen értelmesnek tűnő pártra kényszerből szavazók leépítését.  

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása