A Facebook probléma egy lehetséges megoldása
2010. augusztus 27. írta: Asszem

A Facebook probléma egy lehetséges megoldása

Többféle publish, like gomb megjelenítésével oldanám meg azt, hogy a megoldott információt egy gombnyomással, de mégis szelektált módon lehessen megosztani. Tehát ezzel egyszerűen rá lennének kényszerítve a userek, hogy listákban gondolkozzanak, viszont nem kellene nehézkes legördülő menükből kiválasztani minden tevékenységük előtt a listából, hogy kikkel akarnak megosztani.

Lehet, hogy elsőre furán nézne ki mondjuk 5 publish gomb, mondjuk ilyen sorrendben:

"Publish to all"

"Publish to friends"

"Publish to family"

"Publish to coworkers"

"Publish to followers"

"Combined publishing" - ez utóbbi esetében az előző gombok mellett megjelenne egy checkbox

Miért lenne ez jó? Először is, aki eddig is leszarta, hogy kivel mit oszt meg, annak semmi gyakorlati változást nem jelentene, hiszen továbbra is használhatná a Publish to all-t oszt jónapot.

Másfelől azok az emberek, akik észre sem vették, hogy vannak listák, elkezdenék ezeket használni, hiszen így tök egyszerűen, egy gombnyomással tudnák beállítani azt, hogy hová publikálnak.

Természetesen ehhez létre kell hozni a listákat, és ezt az emberek többsége utálja. Namost lehetne itt is azt csinálni, hogy amikor egy új kapcsolatot igazolunk vissza, akkor csak úgy tehetnénk meg, hogy a visszaigazoláskor rögtön listába is helyezzük az illetőt.

Itt is  működne az egygombos módszer:

"Accept friend request as coworker"

"Accept friend request as family"

"Accept friend request as follower", stb.

És lehet, hogy én meglépném azt is, hogy minden usernek kötelező legyen a régi ismerőseit is újrakategorizálni, amíg pedig ezt nem teszi meg, addig a follower kategóriában maradna.

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása