Már megint önkényeskedik a Gmail menüsora
2011. január 21. írta: Asszem

Már megint önkényeskedik a Gmail menüsora

Ismét átállították a Gmail bal felső menüsorát. Ha van idegesítő része a Gmail-nek, akkor az ez. Kezdem azt hinni, hogy valami rosszul értelmezett stratégiai felső vezetői döntés nem engedi meg a programozóknak, hogy testreszabhatóra alakítsák ezt a részt.

Vajon így akarja a Google promótálni a szolgáltatásait? Én napi szinten használom a Reader-t, és szerettem, hogy Gmail-ből egy klikkel új tabon nyílik meg. Viszont sosem használom sem a "Photos"-t sem pedig a "Web" menüt. 

Erre most mégis levették a Reader-t a linkek közül, hogy a legördülő "More" menü valamelyik zugába rejtsék el, hogy a Photos-nak és a Web-nek legyen helye. 

Fail, fail, fail. Remélem jönni fog egy googler, aki ír egy olyan Labs-ot, ami orvosolja ezt a problémát anélkül, hogy bármilyen extensiont vagy greasemonkey scriptet kellene telepíteni a böngészőmbe.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2011.01.21. 12:49:00

Nekem mondjuk pont fordított a helyzet, a Reader-t sosem indítottam a menüsorról (külön tabon van nyitva állandóan (amióta szétcseszték a Bloglines-t)), attól viszont agybajt kaptam, hogy a Photos-t legördülő mezőből kell választani :).

Tényleg testre szabhatónak illene lennie, no de ingyen van.

Asszem 2011.01.21. 16:10:46

@Dagenham: Na igen, ez a lényeg, nem tudom miből állna megengedni a usereknek, hogy testreszabhassák. Én még címkéket is engednék fentre tenni, vagy quick-linkeket.

lackok 2011.01.22. 05:36:57

"The Reader link at the top of Gmail (and other sites) was accidentally removed. It's coming back soon, we promise. Don't panic."

Twitteren jött..
süti beállítások módosítása