A gépfüggetlen WiFi Monitor
2011. február 16. írta: Asszem

A gépfüggetlen WiFi Monitor

A Motorola Atrix ötlete (a mobil dokkolója egy üres laptop) jó, de ehhez fizikailag csatlakoztatni kell a gépet. Ha WiFi-n történne mindez, akkor már el is jutunk ahhoz, ami szerintem már 2012-ben valóság lesz: a gépfüggetlen WiFi Monitor.

Én így képzelem el az otthonom pár év múlva: a lakás központi helyén van egy nagy és jó minőségű monitor, aminek a fényereje szoftveresen állítható, azért, hogy lehessen tévéként is használni (jelenleg is hasonló monitorom van, de sajnos külön távirányítóval lehet csak a fényerőt szabályozni, így nem tudom megoldani, hogy a díványról a telefonommal váltsak fényerőt).

Mellette lehet még egy vagy két kisebb monitor.

A monitorok előtt wireless billentyűzetek. A wireless billentyűzeteken már nincs Scroll Lock és Pause/Break gomb, viszont egyetlen gombnyomással szabályozható, hogy melyik monitorhoz tartozzon.

A lakásban nincsen desktop, nincsenek kábelek, nincs idegesítő zúgás.

Van egy telefonom, egy tabletem és egy laptopom, egy wifi háttértárolóm és egy routerem.

Mindhárom eszköz rendelkezik azzal a funkcióval, hogy WiFi-n rá tud kapcsolódni akármelyik monitorra (akár távolról bekapcsolva azt), és rá tud streamelni bármilyen tartalmat, legyen az multimédia, applikáció vagy simán az UI.

Ha erőforrásigényes feladatot akarok végezni, akkor a laptopot csatlakoztatom a monitorhoz.

Ha filmet akarok nézni, akkor a háttértárolót csatlakoztatom a monitorhoz, de az egészet a fotelből ülve vezénylem a telefonomról.

Ha sokat kell gépelnem, de nem kell hozzá nagy monitor, akkor az ölembe veszem a laptopom.

Ha reggel meg akarom nézni az ágyból a leveleimet, akkor leveszem a polcról a tabletem.

Ha a párommal és a gyerekekkel egyszerre akarunk dolgozni, akkor mindegyükünk a saját eszközével csatlakozik valamelyik monitorra, kijelöli a saját billentyűzetét (és egerét) és máris mindenki tud dolgozni.

A saját adataim a felhőben ÉS a háttértárolón vannak tárolva, ezért akármelyik eszközömet használom, mindig szinkronban lesz.

Tehát ebben a szép új világban a monitor elválik a konkrét hardvertől és egy univerzális megjelenítő eszközzé válik.

Szerintem ez lesz a jövő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása