Schmitt és a feladás
2012. március 31. írta: Asszem

Schmitt és a feladás

Schmitt Pál sportemberi múltjából merít erőt, amikor nem adja fel a vesztett helyzetet, hanem küzdeni próbál, akár a végsőkig. 

Kár, hogy Schmitt Pál nem go nagymesterként lett bajnok. Ennek a játéknak pont az a nagyszerűsége, hogy egyáltalán nem szégyen a feladás, sőt.

Amikor már látszik, hogy vert helyzetben vagyunk, amikor érezni, hogy az ellenfél erősebb, amikor belátjuk, hogy még húzhatjuk ideig-óráig a játékot, még lehetnek kisebb sikereink, de a nagy egészet már elveszítettük, akkor fel kell tudnunk állni, és megköszönni a partit. 

Ajánlom Schmitt Pálnak (és mindenkinek, aki szeretné megismerni a go játék mélységét) ezt az oldalt, kicsit olvasgassa a játszmaelemzéseket és próbálja meg kitalálni, mikor van az a pont, ahonnan már nem érdemes tovább küzdeni.

http://www.learngo.co.uk/Live/ViewSGF.php?Id=543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.31. 12:15:57

Eljött az a pont. És pont.

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan a koszos napra ébredünk, mint tegnap?
süti beállítások módosítása