Google Glass: kezdek hinni benne
2013. május 01. írta: Asszem

Google Glass: kezdek hinni benne

"I will never live a day of my life from now on without it (or a competitor). It's that significant." - Robert Scoble

Egyre inkább kezdek hinni abban, hogy van létjogosultsága a Google Glass-nak. Szerintem a mobiltelefonok útját fogja befutni: először a gazdagok, geekek és kivagyik kiváltsága lesz, utána viszont elterjed és teljesen megszokott, mindennapi eszközzé válik.

Figyeljük meg, hogy pár év múlva azon fogunk csodálkozni, hogyan bírtunk eddig élni Glass nélkül!

Nem a videó és képrögzítésben látom az igazi potenciált, bár az is jópofa és érdekes, de az igazi erő abban van, hogy a Glass egy nagyon alapvető emberi igényt szolgál ki egy újfajta, minden eddiginél hatékonyabb módon. Ez az igény az információéhség. Szeretjük tudni, hogy mi történik a világban.

Az internet egyszerre kínál végtelen mennyiségű, szinte valós idejű információt a globális történésekről és a csak szűkebb ismerettségi köreinket érintő, számunkra releváns szociális történésekről. Facebook, Google+, Twitter, RSS, email, sms, chat, push notifications az appokból, új Java update érkezett, Tumblr, Reddit, archeológusoknak iWiw, stb. stb. stb.

Mostantól egy harmadik modalitásban is megkaphatjuk ezeket az infókat. Desktopon teremtjük a kontentot, mobilon olvassuk, szemüvegen szelektálunk. Fontos-e a bejövő értesítés annyira, hogy elővegyük a telefont elolvasni, vagy odaüljünk a billentyűzethez válaszolni? 

Nem hinném, hogy nagyobb mennyiségű tartalom fogyasztására alkalmas lenne a szemüveg. Nyilván lesznek elvetemültebbek (gondolom én is), akik ki fogják próbálni, milyen Glasson filmet nézni, de a tömeges felhasználás valódi mozgatórugójának én az értesítéseket gondolom.

Ahogyan a karóra sem arra való, hogy azon dolgozzunk, arra kiváló, hogy felhívja a figyelmünket a számunkra fontos dolgokra. Kicsit csodálkozom is rajta, hogy az okosórák forradalma még ennyire gyerekcipőben jár. Még azt is meg merném kockáztatni, hogy az mp3 lejátszók sorsára fognak jutni, a Glass mellett feleslegessé válik a használatuk. 

Meglátjuk, mit hoz a jövő. Mivel én amúgy is szemüveges vagyok, ezért egyre inkább gondolkozom abban, hogy 2-3 év múlva, amikorra kellően kiforrott a technológia és lehet már dioptriás Glass-t is kapni, tényleg beruházok egyre. 

Kedvcsinálónak itt a használati utasítás:

Te vennél?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása