A Fidesz és a népszavazás
2013. szeptember 17. írta: Asszem

A Fidesz és a népszavazás

"A népszavazás időpontját forszírozó kérdésre Orbán Viktor elmondta: az attól függ, hogy mennyien vannak a jóakaratú emberek. Az a kérdés, hogy a hatóság innentől kezdve mit tesz? Azt-e amit eddig - akadályoz, packáz, elhalaszt, időt húz -, vagy pedig a jóakarat érvényesül, és nem állítanak fel újabb akadályokat."

"Semjén Zsolt kijelentette: ezen túlmenően hasonlóan hangsúlyos a demokráciának a helyreállítása is, hiszen az elmúlt egy évben azzal kellett szembesülni, hogy Gyurcsány Ferenc és köre antidemokratikus manipulációkkal el akarta szabotálni a népszavazás lehetőségét. Amikor a nép megválaszt egy pártot a programja alapján, akkor egyfajta szerződést köt a néppel az adott választási program megvalósítására. Ezt a szerződést a Gyurcsány-kormány felrúgta, s most a népszavazással lehetősége nyílik a nemzetnek, hogy nyilvánvalóvá tegye, nincs társadalmi szerződés a jelenlegi kormány és a nép között"

Fidesz.hu, 2007. október

"Még egyszer nem fogjuk elkövetni ezt a hibát – mondta az Indexnek a Fidesz-frakció egyik tagja a nemzeti dohányboltokról szóló népszavazási kezdeményezésekről. A politikus szerint a kormányoldal nem fogja engedni, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) által hitelesített és a Kúrián csütörtökön jóváhagyott népszavazás a parlamenti választások előtt meg is valósuljon.

Az Index információi szerint a Fideszben megütközéssel fogadták, hogy az OVB a nyáron két olyan népszavazási kezdeményezést is megszavazott, amelyek komoly politikai kihívásokat okozhatnak a kormányoldal számára. Az OVB-hez tömegével érkeznek magánszemélyek által javasolt referendumkérdések, ám a 2010-es kormányváltás után újjáalakított testület eddig szinte az összes kezdeményezést leszavazta. A B. Z. monogramú magánszemély által benyújtott trafikellenes kérdések azonban valahogy mégis átcsúsztak."

Fidesz,2013, Index cikk alapján.

Természetesen ha a választások előtt megvalósul a népszavazás, akkor ünnepélyesen visszavonom ezt a posztot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása