MEGA fotó backup
2014. szeptember 21. írta: Asszem

MEGA fotó backup

A saját magunk által előállított digitális tartalom az egyedüli, amiről érdemes biztonsági másolatot készíteni, minden más újra letölthető. 

Csináltam egy folyamatábrát arról, nálam hogyan zajlik a fotók mentése. Jó, tudom durván túl van biztosítva, és a képek 95%-a nem ér semmit, de a maradék az, amit szeretném, ha megmaradna, hogy később majd nosztalgiázva vissza lehessen nézni őket.

Így néz ki:

Digitális Fotók - MEGA központtal - New Page (1).jpeg

Mára már csak a telefonommal készítek képeket, amiket automatikusan 4 különböző szolgáltatóhoz is feltöltök. Tulajdonképpen ezen a ponton meg is állhatna a folyamat, mert elég valószínűtlennek tartom, hogy mind a négy (Facebook, Google Plus, Dropbox, MEGA) egyszerre zárná be a kapuit anélkül, hogy elég időt hagyna a képek lementésére.

De az ördög nem alszik, úgyhogy nem árt, ha van offline másolat is a képekről. Eddig a Dropbox-ot használtam erre, de a napokban átálltam a MEGA-ra. 

A havi takarítást lassan egy éve csinálom és nagyon bevált. Kb. fél óra átnézni a képeket, és kitörölni a nagyját. Ezzel nem csak helyet spórolok, hanem motiváltabbá is válok arra, hogy visszanézzem a képeket, mert nem 1213 fotót kell átgörgetni, hanem csak 20-30-at, de azok viszont jók.

A telefonnak pedig kifejezetten jól jön, hogy nem dagad sok gigásra a galéria, mert havonta törlöm róla az összes fotót, így a 16 gigás készülékkel szinte sosincs hely problémám.

A lokális biztonsági másolatra részben TrueCryptet használok (egy darab 100 gigás konténert, egyszerűbb egy fájlt mozgatni, mint a sokezer fotót), részben BitLocker-t (a laptop vinyóján).

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása