A Google Wave emlékére
2014. október 23. írta: Asszem

A Google Wave emlékére

Most, hogy ismét Inbox meghívólázban ég a net erre fogékonyabb része, eszembe jutott a Google Wave



Akkor és ott teljesen megértettem, hogy miért lett bukás. A koncepció szerintem nagyon jó volt, a megvalósítás viszont nem. 

Sem a technológia nem volt még elég fejlett hozzá, ezért nagyon szakadt és lassú volt az oldal működése, sem a grafikus felület kialakítása és működése nem volt egyértelmű. Így a wave-elés elég hamar káoszba fulladt. 

Titkon mindig reméltem, hogy előbb-utóbb feltámasztják a projektet, Gmail-en belül, mégpedig a Talk-ban. Aztán persze kaptunk egy Hangoutsot, sajnos.

Szerintem ma is lenne létjogosultsága. Van, amikor az email a leghatékonyabb kommunikációs forma, van, amikor a chat, de a kettő között is van átmenet és ez lehetne a Wave terepe.

Valahogy úgy képzelem el, hogy elkezdek levelezni egy témáról mondjuk egy ügyféllel, látom, hogy ő is online chaten, így Gmailben a futó levél threadot egy kattintással át lehetne alakítani Wave szerű chatté. 

Olyan lenne, mint amikor egyszerre dolgozunk Google Documentsben, csak itt a levélen tudnánk dolgozni.

Például ha a levélben van egy táblázat pár képpel, akkor minden résztvevő egyszerre tudná azt real time módosítani, anélkül, hogy el kéne hagyni a levelezőt. Miután befejeztük a real-time munkát, vissza lehetne kapcsoni a státuszát normál mail-re és továbbküldeni.

Ha valaki olyan kapná meg a levelet, akinek a kliense tud Waveül, akkor ő használhatná a "Replay" funkciót (ez volt az egyik legjobb a Wave-ben), azaz visszanézhetné, hogy alakult a levelezés, mikor ki mit tett hozzá. Ez sokat segítene akkor, amikor például kapsz egy "fyi" levelet, és megnyitva azt látod, hogy harminc ember korábbi levelezése van benne, te meg silabizáld ki, hogy mikor ki mire válaszolt benne. 

Szerintem ma már adott ehhez a technológia. Remélem egy nap megvalósul. 

Fotó forrása:
http://metricmarketing.ca/files/wpu/2009/10/GoogleWave.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása