A Fidesz nem szokta a KE szavait kommentálni...
2007. február 02. írta: Asszem

A Fidesz nem szokta a KE szavait kommentálni...

Szijjártó Péter fideszes kommunikációs igazgató szerint pártja nem szokta „a köztársasági elnök úr szavait kommentálni”.

Vajon akkor minek tekintsük Szájer József következő közleményét: "Üdvözöljük, hogy a köztársasági elnök is alkotmányosan aggályosnak minősítette a parlament előtti terület emberek elől való elzárását ... Meggyőződésünk, hogy ma a parlament előtt egy alkotmány- és jogsértő állapotot számoltunk fel, és helyreállítottuk a törvényességet" (Index, percről-percre beszámoló, 20:37).

A közlemény arról nem szól, hogy Sólyom László a képviselők eljárását is jogellenesnek nevezte. Nem "csak" alkotmányosan aggályosnak.

----
Update.

Legalábbis az Index beszámolója alapján nem szól. A teljes szöveg szerint "tájékoztatjuk a köztársasági elnököt, hogy a Kossuth téren jogellenesen felhúzott vasfüggöny elbontása miatt ellenünk indított jogi eljárások folyamán nem fogunk élni mentelmi jogunkkal ... Tájékoztatjuk a köztársasági elnököt, hogy felszólítottuk Magyarország minden polgárát, hogy az Alkotmány adta kereteken belül tegyenek meg mindent a demokrácia és a szabadságjogok védelme érdekében."

Szóval tájékoztatták. A kordonbontás a Fidesz álláspontja szerint még belül van az Alkotmány adta kereteken. Sokak szerint nem. Hogyan lehetne eldönteni? Fidesz-logika alapján: akár polgári engedetlenséggel. Nem-fidesz logika szerint: a bíróságon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.02.02. 22:32:59

"A kordonbontás a Fidesz álláspontja szerint még belül van az Alkotmány adta kereteken. Sokak szerint nem. Hogyan lehetne eldönteni?" Egyszerűen. Össze kell hívni az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, majd belefoglalni az új Alkotmányba, hogy kordont bontani márpedig lehet.

Asszem · http://olahandras.blog.hu 2007.02.02. 23:12:32

Hogyamacskarúgjameg...csakugyan...erre nem is gondoltam, pedig kézenfekvő lenne :)

tyukanyocska 2007.02.09. 10:16:46

Én bizony tartom magam ahhoz, hogy a szabályok, törvények és tiltások keretein belül kell maradni. Ha szűk a hely, nem esek neki a falnak, hogy kitörjem, mert gondolni kell a szomszédaimra is, meg a staikára = lehet, hogy rossz falat bontok meg, és összedől az egész ház.
Persze lehet, hogy valaki ennek örülne, mert építhetne helyébe egy neki tetsző újat. De vannak ám a házban sokan, akik hosszú ideje élnek ott, és már nem szeretnének máshova költözni. Megszokták ott, szeretnek ott...
Én megszoktam és szerettem. De manapság néha azt gondolom, sok rossz ember költözött a házunkba, sokat hangoskodnak, durvák, bontogatják a falakat. És ettől elvesztettem a nyugalmamat, az én házam az én váram biztonságát.
Kényelmetlen nekem a jobboldalon feküdni. Maradok inkább a másik oldalon!
süti beállítások módosítása