Microsoft Office 2010 béta - első benyomások
2009. november 19. írta: Asszem

Microsoft Office 2010 béta - első benyomások

Gyorsabb, csúnyább, jobb. Maradt a ribbon, de jobban testreszabható. Viszont eltűnt a csúnya Office gomb, helyette kaptunk egy még csúnyáb File menüt, ami minden programban (Excel, Word, PowerPoint, stb.) más színű. A nyomtatás baromi jó, végre azonnal látszik, ha átállítunk valamit a nyomtatónál.

Érezhetően gyorsabb lett a szövegek kijelölésekor automatikusan megjelenő menü is, és átgondoltabb dolgok kerültek bele.

A színvilága valahogy nem tetszik, és még mindig csak hideg, hidegebb, méghidegebb (kék, ezüst, fekete) közöl lehet választani.

Erős integráció a SkyDrive-al, ez a Hotmailhez járó 25 gigás tárhely, végre a Microsoft is kezd ráérezni erre az interweb nevű dologra, ezáltal az adatok felhőben történő tárolását egyre jobban lehetővé teszi. Nincs is sok választása, ma mutatták be a Google készülő operációs rendszerét, ami teljesen arra alapoz, hogy a felhasználó úgyis minden adatát a neten fogja tárolni, ami gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb, mint 3-5 különböző géptípus (desktop, laptop, netbook mobil) között szinkronizálgatni a dokumentumokat.

Így első benyomásra tehát azt tudom mondani az új Office-ról, hogy jó irányba változik, legalább akkora ugrás lesz, mint a Win7 a Vistához képest.

Éppen ideje volt. Talán még korai leírni a Microsoftot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása