Tisztelt Tankerületi Igazgató!
2022. október 08. írta: Asszem

Tisztelt Tankerületi Igazgató!

Szülőként panaszt szeretnék tenni. Elégedetlen vagyok a tankerület vezetésének teljesítményével. Tiltakozom a  gyermekemet oktató pedagógusok kirúgással történő fenyegetése miatt.

Szolidaritást vállalok a megfenyegetett pedagógusokkal és szükség esetén kész vagyok peres úton érvényesíteni a tankerülettel szemben a gyermekem minőségi oktatáshoz való jogát, amennyiben a tankerület beváltaná a fenyegetését és rendkívüli felmondással elbocsátaná a tanári kar harmadát.

Ők azok a gyerekek, akiknek a jövőjét a tankerület (és nem a tiltakozó pedagógusok) fenyegetik. screenshot_20221007-132452_gallery.jpg

Ezek a gyerekek, akik önszántukból megszervezték az elmúlt évek legnagyobb tüntetését, akik egységesen kiállnak a tanáraik mellett, akik elveszítenék az osztályfőnöküket, szaktanáraikat akkor, amikor amúgy is kritikus tanárhiány van az országban. 

Visszautasítom, hogy a tankerület rájuk, az ő érdekükre hivatkozva próbálja indokolni a tiltakozó tanárok szankcionálását.

Az oktatás végső megrendelője a szülő, aki az adójával fizet (a tankerületi vezető bérét is), így joggal vár minőséget a pénzéért.

A minőséget a tankerület hivatott biztosítani, mert jelenleg a tankerület bír érdemi döntéshozói jogkörrel, rendelkezhet anyagi és emberi erőforrások felett. Ezt a tényt amúgy a kölcseys tanárokat kirúgó Marosi Beatrix is elismerte Soproni Tamás polgármester számára írt, a polgármester által kezdeményezett párbeszédet elutasító válaszában:

marosi.png

 

Tehát a tankerületnek jogában áll rendkívüli felmondással fenyegetni azokat a tanárokat, akiknek az oktatási teljesítménye az oktatás minőségét veszélyeztetheti.

Jelen pillanatban azonban nem a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógus az, akit fenyegetni és szankcionálni kéne.

Nem a tiltakozó tanár a hibás a közoktatás állapotáért!

A tanárok évek óta jelzik, hogy az oktatás körülményei méltatlanok. A jelzést a tankerület nem akarja, nem tudja meghallani. A tanárok ezért a törvényadta lehetőséggel élve, sztrájkkal akarták felhívni a figyelmet a problémára.

A Nemzeti Konzultációira amúgy oly büszke kormány a pedagógusok hangjának meghallása helyett a járványhelyzetre való álságos hivatkozással úgy módosította a törvényeket, hogy a pedagógusok érdemben ne tudjanak sztrájkolni. De a csend nem rend!

csendnemrend.jpg

"A csend nem rend" - bekötött szájú pedagógusok tiltakoznak 

Ezért nem maradt más eszköz a pedagógusok kezében, mint a polgári engedetlenség. 

Én, szülőként - mint az oktatás megrendelője és finanszírozója - teljes mértékben támogatom a gyermekeimet tanító pedagógusok polgári engedetlenségben való részvételét és elutasítom, hogy emiatt a tiltakozó pedagógust bármilyen retorzió érje! 

Szükség esetén a rendelkezésemre álló szülői igazolásokkal igazolom, hogy a gyermekem nem vett részt azokon az órákon, amelyeket a pedagógus a polgári engedetlenség keretében nem tartott meg, így nem sérül a gyermekem tankötelezettségnek teljesítéséhez való joga.

Szülőként azt gondolom, hogy a gyerekek tankötelezettsége nem azáltal sérül, hogy 1-1 óra elmarad, hanem azáltal, hogy a tankerület évek óta nem teljesíti a saját kötelezettségét, azaz a minőségi oktatás személyi és tárgyi feltételeinek biztosítását! 

A gyermekem minőségi oktatása nem azáltal sérül, hogy a tanár 1-1 órát nem tart meg, vagy akár 1-1 napot sztrájkol, ráadásul pont azért, hogy jobb körülmények között tudjon tanítani!

A gyermekem minőségi oktatása azáltal sérül, hogy olyan iskolában kell tanulnia, amelyik 12 éve beázik és nem kap megfelelő erőforrást a helyzet kezelésére!

vodor.jpg

A gyermekem minőségi oktatása azáltal sérül, hogy az őt okató pedagógusok megalázóan alacsony fizetése miatt a szakma kontraszelektálódik, elöregszik, a tanári életpályamodell ma financiális öngyilkosság.

A gyermekem minőségi oktatása azáltal sérül, hogy a pedagógusok elavult, dogmatikus, ideológialag elfogult tanterv alapján kell, hogy tanítsanak.

Évek óta folyamatosan jelzik ezeket a panaszokat a tanárok, de érdemi válasz helyett süket fülekre találnak és nem ritkán arrogáns, lekezelő válaszokat kapnak. 

Ebből lett most elegünk.Szülőknek, tanároknak, diákoknak. Az alábbi kép azt hiszem önmagáért beszél:margithidtomeg.jpeg

Forrás: https://444.hu/2022/10/05/megtolti-a-tunteto-tomeg-a-margit-hidat

A tankerület végzi rosszul a dolgát.
A pedagógusok a rossz körülmények ellenére is jó munkát végeznek.

Ismételve:
Szülőként elégedettek vagyunk a tanárok munkájával és elégedetlenek vagyunk a tankerület munkájával és a problémához való hozzáállással.

Rábel Krisztina, és minden más tankerületi vezető, aki kiküldte ezt a fenyegető levelet a pedagógusoknak, elvesztette a szülők bizalmát, ezért méltatlanná vált a tankerület vezetésére. A becsület azt diktálná, hogy látva a szülők és diákok tiltakozó akcióinak mértékét önként lemondjanak.

rabelkrisztinalevel.jpg

Nincsenek illúzióink, amíg Orbán Viktor támogatását élvezik maguk mögött, tudjuk, hogy felesleges minden párbeszéd kísérlet velük. De nem fog Orbán hatalma örökké tartani.

Mi szülők, tanárok, diákok nyitottak vagyunk egy párbeszédre, de csak olyan tankerületi vezetőkkel, akik a problémát akarják megoldani és nem a probléma felvetőjét megbüntetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása