Szeptember 30: jön a Google Wave
2009. augusztus 16. írta: Asszem

Szeptember 30: jön a Google Wave

 

Úgy látszik Google-nál szeretik szeptemberre időzíteni a nagy dobásokat. Tavaly a Google Chrome jött ki szeptemberben, idén pedig a mindennél jobban várt Google Wave, megjelenési dátumát tették szeptember 30-ára, amely ha csak félig váltja be a hozzá fűzött reményeket, már akkor is hatalmasat fog szólni.

 

Olyan kifejezéseket kell ilyenkor használni, mint pl. paradigmaváltás az e-mail, chat, instant message-ing, online kollaboráció, stb. területén. És tényleg. Persze ehhez az kell, hogy legyen elég user és ne a Twitteren kelljen vadidegeneket leszólítani, hogy Wave-eznél-e velem, mert egyetlen igazi ismerősömnek sincs még accountja és barátok nélkül hiába a legmodernebb kommunikációs technológia. Ha nincs kivel beszélni, akkor nincs miről beszélni.

 

Még egy kérdés, hogyan fog viszonyulni a Wave a Gmail-hez? Ez utóbbit szintén gőzerővel fejlesztik, ennek eredményeképpen mára már a harmadik legnagyobb ingyenes e-mail szolgáltatóvá nőtte ki magát a Hotmail és Yahoo után. Vajon a Gmail felhasználók elhagyják postafiókjaikat, hogy átnyergeljenek Wave-re? Vagy a kettőt valahogy össze lehet kapcsolni? Megtarthatja-e az ember a gmail-es címét (ami lassan-lassan már az online identitásával lesz egyenlő), és csinálhat belőle Wave-et? 

 

Én ennek örülnék legszívesebben. Már így is forgácsolódik szét rendesen az információ megosztására szolgáló eszközök (email, facebook, twitter, posterous, blog, stb.) tárháza.

 

A Wave-nek tényleg forradalminak kell lennie, ha sikert akar elérni, hiszen az emberek többsége elégedett azzal az eszközzel, amit használ és nem szívesen regisztrál minden újdonságra.

 

Meglátjuk, én mindenesetre nagyon drukkolok neki. És annak is, hogy megkapjam végre a meghívómat, ne kelljen szeptemberig várni a publikus bétára.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása